НОВА КУЛА У БЛОКУ 65 – ЕРПОРТ СИТИ ПРЕДСТАВИО НОВ ОБЈЕКАТ

НОВА КУЛА У БЛОКУ 65

Нова кула у Блоку 65, фото: Ерпорт сити

Нова кула у Блоку 65 врло брзо би могла да буде подигнута с обзиром на то да је већ изграђена подземна гаража и темељ зграде.

Док су градили најновији објекат у низу, са 11 спратова, који се налази у задњем делу плаца према Тошином бунару, у улици Тадије Сондермајера, у Ерпорт ситију су истовремено припремали и темељ за још једно крило комплекса.

Министарству заштите животне средине поднет је захтев за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину.

Планирано је да се повећа спратност објекта за 6 спратова, тако да би са висином већом од 50 метара ово постала трећа кула, за коју је познато до сада да ће бити у овом блоку. Да подсетимо, у Блоку 65 до сада је изграђена кула Вест 65 од 155 метара, а управо је почела и градња стамбене зграде од 22 спрата у оквиру треће фазе Велпорт комплекса.

Како се наводи у захтеву, повећањем спратности на П + 17+ ТЕ објекат и даље остаје у параметрима важећег Плана детаљне регулације.

Пословни комплекс Ерпорт сити Белгрејд 2000 (ACB 2000) обухвата четири објекта (2100, 2200, 2300, 2400) са подземном гаражом. Предвиђено је укупно 8 фаза изградње.

Објекат у изградњи припада фази 7.

Грађење објекта 2400 предвиђено је у две фазе. Фаза 7 обухвата све подземне етаже гараже, као и надземни део објекта фазе 7, док се у фази 8 предвиђа изградња надземног дела.

Објекат 2400 обухвата пословни простор за изнајмљивање, хоризонталне и вертикалне комуникације, пратеће помоћне и техничке просторије и подземну гаражу.

Део објекта ка пешачкој комуникацији је спратности П+11+Те, средишњи део је П+6+Те, а део ка улици Тадије Сондермајера је П+17+Те.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: БЛОК 64 – НОВИ СТАМБЕНИ КОМПЛЕКС У ПЛАНУ

Да подсетимо, недавно су радови и у предњем делу комплекса, у улици Омладинских бригада покренули нагађања да је почела градња нове зграде, међутим, из управе Ерпорт ситија су за Београдске демантовали те наводе.

Како нам је речено, у питању је одржавање плаца, док ће о будућој градњи на том делу комплекса јавност бити благовремено обавештена.

Како је изгледао Блок 65 током наше недавне посете градилиштима можете да погледате у следећем видеу

Београдске, Airport city

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x