606 ЗГРАДА НА СТАРОМ ГРАДУ ДОБИЈА ПОМОЋ ОПШТИНЕ

ОД 716 стамбених зграда које су конкурисале за бесповратна средства за суфинансирање радова, Општина Стари град помоћи ће у 606 стамбених заједница са укупно 40 милиона динара.

Радови ће за половину почети у току ове године, док је остатак планиран за 2022. годину.

Око трећина пријављених добила је максималан износ предвиђених средстава по објекту од 300.000 динара, док је остали новац распоређиван сходно бодовној листи и радовима за које су станари конкурисали. Од тога, 110 зграда поднело је непотпуну или неблаговремену пријаву.

  • Почетак радова за рангигране од првог до 324. места очекује се у 2021. години, док ће за остале радови одложити за наредну годину у складу са одлуком о буџету за 2022. годину – кажу у Општини Стари град. – Наведени износи који су наведени у ранг-листи, направљени су на основу предрачуна радова које су управници стамбених заједница достављали уз своје пријаве.

Како се наводи у табеларном приказу одобрених средстава, прецизиран је износ који обезбеђује Општина, али и новац који треба да се обезбеди из заједничке касе станара.

ЧИТАЈТЕ И: ИЗАБРАНО НОВО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ЖРТВАМА РАТА И БРАНИОЦИМА 1990-1999.

Станари су могли да конкуришу за уградњу видео-надзора, набавку противпожарних апарата, замену сандучића, кречење, а они који су конкурисали за више радова, моћи ће да се у Општини информишу за коју врсту им је одобрен буџет.

НИСУ ОБУХВАЋЕНЕ ФАСАДЕ И ЛИФТОВИ


Стамбене заједнице које процене да ипак нису у могућности да обезбеде свој део новца, могу да пре потписивања уговора одустану. Конкурсом нису били обухваћени радови попут уређења фасада, поправке или реконструкције лифтова, које захтевају значајнија финансијска средства.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x