ТУНЕЛ СТРАЖЕВИЦА СЕ ОТВАРА ЗА СЕДАМ ДАНА

ТУНЕЛ СТРАЖЕВИЦА СЕ ОТВАРА ЗА СЕДАМ ДАНА

Тунел Стражевица Фото: архива Београдске

У саобраћајном тунелу Стражевица изводе се завршни грађевински, машински и електрорадови и учинићемо све да за седам дана овај сектор пустимо у саобраћај, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом ванредног обиласка радова на овом делу обилазнице око Београда.

„Задовољан сам резултатима и динамиком радова које остварујемо на пројекту обилазнице око Београда и у плану нам је да у наредном периоду завршимо и сектор 6 и тиме причу стару више од тридесет година пошаљемо у историју“, казао је министар.

Министар је истакао да ће по завршетку овог пројекта бити омогућено да транзитни саобраћај иде брже и ефикасније што ће знатно смањити количине аерозагађена у Београду али и омогућиће људима како из Србије тако и из Европе да користе обилазницу око Београда.

,,Завршићемо обилазницу око Београда као што ћемо завршити и све аутопутеве и брзе саобраћајнице“, додао је министар.

Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километара, а у априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара. Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, кинеском компанијом „Поwер Цонструцтион Цорпоратион оф Цхина Лтд“ и азербејџанском компанијом „Азвирт“.

Н1

БОНУС ВИДЕО

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ТЕМПО КУЛЕ (TEMPO TOWER) НЕЋЕ УГРОЗИТИ ЕКОЛОГИЈУ, САОПШТИЛИ ИНВЕСТИТОРИ

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЧЕКА НОВИ КРЕДИТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.