ТЕМПО КУЛЕ (TEMPO TOWER) НЕЋЕ УГРОЗИТИ ЕКОЛОГИЈУ, САОПШТИЛИ ИНВЕСТИТОРИ

ТЕМПО КУЛЕ (TEMPO TOWER) (2)

На уласку у Београд код аутопута Е75 биће изграђене три Темпо куле (Теmpo tower) на Бежанијској коси у Улици Партизанске авијације.

Финансиран од стране приватних инвеститора који су власници земљишта, пројекат Темпо Тоwер је плод искључиво домаће памети и струке. На њему ће радити наше архитекте, урбанисти и грађевински стручњаци и биће реализован у складу са свим важећим прописима и процедурама, саопштили су инвеститори за домаће медије.

У планирању овог пројекта посебно је вођено рачуна да нови симбол Београда не угрози еколошке, саобраћајне и социјалне потребе простора и грађана на Бежанијској коси.

Како би се спречиле гужве предвиђена је изградња три нове саобраћајнице и повезивање саобраћајница које до сада нису биле у функцији. Тако да када пројекат буде завршен саобраћајних гужви у овом делу Бежанијске косе неће бити.

Планирани изглед прве куле у низу, фото: Промо

Додатно, биће изграђена и пасарела за пешаке и бициклисте преко аутопута која ће повезати Спортски центар „11. април“ са другим спортским садржајима на Бежанијској коси, наводи се у саопштењу.

Поштујући локалну заједницу чији смо део и водећи рачуна о екологији, на локацији Темпо Тоwер проценат зелених површина биће повећан чак 30 пута у односу на данас. Ниједно дрво неће бити посечено због изградње новог симбола Београда, већ ће напротив овај део града добити нове зелене површине.

ТЕМПО КУЛЕ ЋЕ ДОНЕТИ ВИШЕСТРУКЕ КОРИСТИ ЗАЈЕДНИЦИ

Као одговорни инвеститори, комунална инфраструктура која је предвиђена за нови симбол Београда биће већа и обимнија од стандарда које прописују градске институције, управо да би локална заједница читаве Бежанијске косе имала корист, саопштавају интвеститори.

Темпо Тоwер донеће велике користи не само локалној заједници, већ и Београду и Србији. Град ће добити десетине милиона евра на име уређења грађевинског земљишта, а Србија од пореза неколико пута више. А становници Бежанијске косе имаће корист како од нових садржаја, као и од раста цена некретнина које ће бити значајно више када се изгради Tempo tower.

Свесни смо чињенице да сви велики инфраструктурни пројекти изазивају подозрење код одређеног броја грађана.

Понекад из оправданих разлога, али понекад и из личних интереса појединаца. Таквих реакција људи је било од изградње Ајфеловог торња у Паризу 1889, све до Београда на води и биће их и даље.

Али на крају данас сведочимо да сви грађани уживају у погодностима великих пројеката. Тако ће бити и за Темпо Тоwер, стоји у саопштењу.

Управо зато Темпо Тоwер се захваљује свим грађанима који су током увида у планску документацију поднели предлоге и сугестије на пројекат изградње новог симбола Београда. Уверени смо да смо на овом путу заједно и да желимо исто – још бољу и лепшу Бежанијску косу достојну стандарда живота 21. века. Отворени смо за све сугестије и предлоге које могу да побољшају пројекат Темпо Тоwер на добробит свих.

КАКО ИЗГЛЕДА ЛОКАЦИЈА БУДУЋИХ КУЛА (БОНУС ВИДЕО)

Извор – Промо, Београдске, Euronews

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЧЕКА НОВИ КРЕДИТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x