КИНЕЗИ ЋЕ ГРАДИТИ НОВИ ТРЖНИ ЦЕНТАР

КИНЕЗИ ЋЕ ГРАДИТИ НОВИ ТРЖНИ ЦЕНТАР У БЛОКУ 70

Кинези ће градити нови тржни центар

Земљиште у јавној својини Града Београда у наставку Улице Јурија Гагарина продато је за 821,2 милиона динара на јавном надметању.

Реч је о земљишту које се налази поред још неизграђеног крака Јурија Гагарина у делу према будућој саобраћајници Нови Београд-Сурчинска петља.

Надметање је одржано јуче у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у јутарњем програм ТВ Хепи.

– На јавно надметање јавила се кинеска компанија која је купила две грађевинске парцеле укупне површине 27.501 метар квадратни, за које ће у градски буџет уплатити преко седам милиона евра. Они су најавили изградњу модерног кинеског тржног центра у који ће се уселити закупци из Блока 70 из тржног центра који је изгорео, као и други кинески продавци. На парцелама које су купили предвиђени су комерцијални садржаји ниске спратности – објаснио је Весић.

Он је истакао да је кинески центар у Блоку 70 био неуслован, а да ће нови тржни центар бити модеран објекат урађен по свим стандардима.

Весић је најавио да ће кинески инвеститор заједно с представницима Амбасаде НР Кине, уз сарадњу Владе Републике Србије, у петак у Скупштини Града Београда представити пројекат модерног кинеског тржног центра.

КИНЕЗИ КУПИЛИ ДВЕ ПАРЦЕЛЕ

Земљиште се налази иза насеља Др Ивана Рибара у Блоку 72, а површина комплекса је 27.501 квадратни метар.

За продају су оглашене две грађевинске парцеле, ГП1 површине 15.135 квадратних метара и ГП2 површине 12.366 квадратних метара.

Према планском документу земљиште се налази у зони комерцијалних садржаја у зони ниске спратности. Приступ локацији је предвиђен са планиране саобраћајнице, која представља продужетак Улице Јурија Гагарина.

ОБАВЕЗЕ ИНВЕСТИТОРА

Обавеза инвеститора биће да изведе све радове на припремању и опремању грађевинског земљишта у оквиру парцеле која му буде отуђена и да са надлежним комуналним предузећима и другим правним лицима уговори и плати трошкове за електродистрибутивну и телекомуникациону мрежу и објекте, топлификацију и гасификацију.

Обавеза Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда је уређивање јавног грађевинског земљишта у складу са планским документом и програмом уређивања  и доделе грађевинског земљишта.

Да подсетимо, у прошлогодишњем пожару изгорео је огроман део некадашњег Кинеског тржног центра.

Беоинфо, Беоланд

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

БИГ РЕЗИДЕНСИС НОВЕ ЗГРАДЕ ОД 180.000 КВАДРАТА

ТЕМПО КУЛЕ (TEMPO TOWER) НЕЋЕ УГРОЗИТИ ЕКОЛОГИЈУ, САОПШТИЛИ ИНВЕСТИТОРИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x