НЕУСПЕЛА ПРОДАЈА ГЕНЕКС КУЛЕ

ГЕНЕКС КУЛА НА ПРОДАЈУ

Јавно надметање за Генекс кулу проглашено неуспелим, пошто до истека рока нико није уплатио депозит нити предао банкарску гаранцију, али су представници станара уручили кривичну пријаву Агенцији за лиценцирање стечајних управника због, како су навели, покушаја продаје туђе имовине.

Како преноси ФоНет, јавно надметање за Генекс кулу проглашено је неуспелим пошто до 16. маја нико није уплатио нити депозит од 834,68 милиона динара, нити је предао банкарску гаранцију, констатовала је комисија Агенције за лиценцирање стечајних управника, која је и организатор јавног надметања.

Генекс кула понуђена по почетној цени од 2,09 милијарди динара.

Управник стамбеног дела куле Генекс Божидар Ставрић оптужио је, међутим, Агенцију за лиценцирање стечајних управника да продаје туђу имовину, а члановима комисије уручио примерак кривичне пријаве, која се односи на спорних 146 квадрата „галерије“ на крову Генекс куле, 200 квадрата пасареле и на простор гараже и склоништа, који укупно има око 9.000 квадрата.

Иначе, кула има 38 спратова са скоро 15.000 квадратних метара пословног простора, плус гараже.

  • На продају је понуђено 28 пословних простора, површине близу 15.000 квадратних метара, укључујући и простор од 27. до 37. спрата, али и гаража од око 9.000 квадратних метара.

ДУГ ПРЕМА РАДНИЦИМА

Шест спратова је за сада издато у закуп, а остали простор је празан због неисплативости укључења грејања и воде само за део зграде јер је грађена у целинама од по шест спратова.

Некада једна од највећих спољнотрговинских фирми Генералекспорт, власник куле, у стечају је од 2015, као и њена фирма кћерка ИЦГ.

Пре неколико месеци радници су јавно негодовали јер им није исплаћен социјални програм, њих око 5.000 добило је пре неколико година око 27 одсто од признатих потраживања за социјални програм од по 200 евра по години стажа.

Радницима се дугује скоро 3,3 милијарде динара и они су тражили да им се исплати тај новац јер тврде да на рачуну фирме има око 20 милијарди динара, а стечајна управа је то одуговлачење образложила чињеницом да се чека правоснажно окончање парничних поступака поверилаца.

Инсајдер

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ПРОЈЕКАТ ЕРПОРТ ГАРДЕН ИЗМЕЊЕН, ЕВО КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ (ФОТО)

НОВЕ ЗГРАДЕ НА АУТОКОМАНДИ?

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x