ПРВИ ТРАМВАЈ ПРЕШАО ПРЕКО МОСТА НА АДИ (ФОТО)

Јутрос је први пут трамвај прешао преко Моста на Ади. У питању је тест вожња, а редовни саобраћај требало би да крене од 5. јула.

Трамвај чека и употребну дозволу, док ће тестирање трамвајског саобраћаја трајати месец дана,  јер морају да се синхронизују све скретнице.

Овај посао трајао је скоро годину и по дана и уложено је скоро две милијарде динара.

На мосту је урађено 2,7 километара шина, као и два стајалишта.

„Урађене су и нове шине према Улици Ђорђа Станојевића на Новом Београду, као и на силазу према Радничкој улици. Такође, урађене су и две потпуно нове станице дужине 75 метара, као и једна нова исправљачка станица и четири потпорна зида“, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Пробна вожња трамваја преко Моста на Ади. Фото: Беоинфо

Трамвајски саобраћај преко моста на Ади повезаће Баново брдо и Раковицу са Новим Београдом. Овим мостом ће саобраћати трамваји на линији 11 и 13.

„Пример линије 13 управо говори колико је ова трамвајска веза важна. Она повезује Баново брдо и Блок 45. До сада су људи са Бановог брда путовали Булеваром Живојина Мишића, поред старе железничке станице, па преко старог савског моста да би дошли до Блока 45, који је ваздушном линијом Бановом брду много ближи“, рекао је Весић и објаснио да је слична ситуација са линијом 11, која повезује Калемегдан и Блок 45, и која више неће саобраћати преко старог трамвајском моста на Сави, већ преко Моста на Ади.

Заменик градоначелника је најавио да ће до краја 2020. године почети изградња метроа.

Првобитни план био је да се овог лета почне измештање и Старог савског моста, на чије место би се наредних година подигао нови, али је тај пројекат одложен за следећу годину.

Извор: Беоинфо, РТС

Читајте још: Посета градилишту Београд на води (фото)

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x