ЗАКУП ЛОКАЛА У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ МЕЂУ НАЈСКУПЉИМ НА СВЕТУ

ЗАКУПЦИ И УГОСТИТЕЉИ

Пословни простор у београдској Кнез Михаилова улици један је од најскупљих на свету за рентирање, и налази се на 36. позицији листе најскупљих шопинг улица на свету коју је саставила компанија Кушман и Вејкфилд (Cushman & Wakefield).

Према проценама те компаније за промет некретнинама просечна цена у главној београдској пешачкој зони је око 1.080 евра по квадрату годишње, односно 90 евра месечно. Београд није ни напредовао ни назадовао на листи у односу на претходну годину.

У региону, једини скупљи локали налазе се у главној зони мађарске престонице, Ваци улици, где један квадратни метар годишње у просеку кошта 1.800 евра.

Кнез Михаилова је по овом основу скупља од сличних  у Загребу, Љубљани и Витоша булевара у Софији.

Најскупљи пословни шопинг простор на свету налази се у Хонг Конгу, у Козвеј Беју, где се се за један квадратни метар пословног простора треба издвојити око 26.000 евра.

У Европи најскупља малопродајна локација јесте Њу Бонд Стрит у Лондону, са месечном киријом од 1.352 евра по квадрату, односно око 16.200 евра по години закупа.

Истраживање је обухватило 448 комерцијалних дестинација у 68 земаља широм света, а резултати указују да се потреба за првокласним простором за малопродају увећава.

 

Нова економија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x