ТРЕЋИ ПОКУШАЈ ПРОДАЈЕ ГЕНЕКС КУЛЕ

ГЕНЕКС КУЛА НА ПРОДАЈУ

Фото: Београдске.рс

Трећи пут за годину дана држава ће покушати да прода имовину компаније Генералекспорт – Генекс кулу, познатију као Западна капија Београда.

Агенција за лиценцирање стечајних управника данас је објавила нови оглас о продаји имовини и то по цени од 834,6 милиона динара, што је знатно мање од претходне две понуде.

Почетна цена на другој понуди, оглашеној у јулу, била је 1,46 милијарди динара, док је у мају цена била две милијарде динара.

На продају је понуђено 28 пословних простора, површине 14.943 квадрата, док простори између 27. и 37. спрата имају површину већу од 1.450 квадрата. Продајну целину чине и гаража укупне површине 9.023 квадрата, као и десет гаража површине 6.445 квадратних метара.

Имовина која је предмет продаје се продаје у виђеном стању, истиче се у огласу Агенције, и може се разгледати након откупа продајне документације, сваким радним даном од 9 до 15 часова, а најкасније до 30. јануара.

Јавно надметање је, како се наводи на сајту АЛСУ, заказано је за 6. фебруар у 12 часова у просторијама АЛСУ.

Привредни суд у Београду је марта 2017. прогласио банкрот у Генералекспорту, а у стечају је од 2015.

ЗГРАДА ГЕНЕКС КУЛТУРНО ДОБРО

Зграда Генекса на Новом Београду, саграђена у периоду од 1970. до 1980. у Блоку 33, према пројекту архитекте Михајла Митровића, одлуком Владе Србије проглашена је за споменик културе.

Зграда Генекса саграђена је у периоду од 1970-1980. године у Блоку 33 у Новом Београду, према пројекту архитекте Михаила Митровића, једног од најпродуктивнијих аутора на домаћој градитељској сцени.

Монумнетална грађевина подигнута је као урбани „светионик“ и најупадљивији мотив Новог Београда, али и визуелни репер читавог града.

Познат и под именом „Западна капија“, у време грађења представљао је највишу зграду на Балкану, а сликар Лазар Вујаклија урадио је мурале на фасади приземља зграде Генекса 1979. и тиме унео новину у естетичност бетонских форми, до тада углавном катактеристике историјских стилова и епоха.
„Генекс“ представља материјални документ периода наглашене жеље београдског урбанизма за формирањем упадљивих градских симбола и величанствен подухват препознат и ван граница тадашње Југославије, саопштили су недавно у Министарству културе.

Данас

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: КОМПЛЕТНА ЗГРАДА ,,РЕВОЛУЦИЈА” ИЗДАТА САМО ЈЕДНОМ ЗАКУПЦУ

СТАМБЕНE КУЛE У ДРУГОЈ ФАЗИ КОМЛЕКСА THE ONE

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x