ТЕНДЕР ЗА ТРАСУ БУЛЕВАРА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ДО МОСТА НА АДИ

Град Београд расписује следеће недеље тендер за изградњу Булевара патријарха Павла, од Кошутњака до петље „Хиподром”, односно до Моста на Ади, рекао је Горан Весић.

Он је додао да је изградња Булевара патријарха Павла, са четири траке од Моста на Ади до Улице Пере Велимировића, значајна због лакшег приступа мосту преко Аде грађана који живе у раковичкој долини и подавалској регији.

Весић је рекао да ће Булевар патријарха Павла, од Кошутњака до Моста на Ади, бити изграђен на траси напуштене железничке пруге, чиме је потпуно сачуван Топчидерски парк и сва стабла на овом потезу. 

– Вршено је препројектовање овог дела булевара како би се заобишао Топчидерски парк, јер планови које смо затекли, који су рађени пре 2013. године, подразумевали су да булевар малтене прође крoз Топчидерски парк, што нисмо хтели да допустимо. Коришћењем трасе напуштене железничке пруге овај проблем смо решили и сачували парк – рекао је заменик градоначелника Београда гостујући у јутарњем програму Студија Б.  .

Он је објаснио да ово решење предвиђа задржавање постојеће трамвајске пруге на постојећој траси кроз парк као система код кога нема загађења на бази угљен-диоксида, па је ефикасније да се нађе уз парковске површине.

Истовремено је обезбеђено денивелисано укрштање трамваја и друмског саобраћаја, што знатно повећава безбедност. 

Укупна дужина саобраћајнице је 1.800 метара.

Планиране су две возне траке, са по две саобраћајне траке по смеру и разделним појасом ширине четири метра. Тротоари су променљиве ширине, најмање два метра.

Овим пројектом је предвиђено повезивање пешачких и бициклистичких стаза које долазе из раковичке долине са правцем ка Ади Циганлији, Новом Београду преко новог моста и савског приобаља.

На траси имамо два кружна тока и трокраку раскрсницу са Булеваром војводе Мишића. Планирана инвестициона вредност је 1.666.666.666 динара, односно 14,15 милиона евра – рекао је Весић.

Он је подсетио да је ово трећа фаза реконструкције Булевара патријарха Павла и да је у првој фази измештено корито Топчидерске реке и саграђен нови мост у Пере Велимировића, а да се у другој фази ради саобраћајница са четири траке уз потпуно ново инфраструктуру од Пере Велимировића до Кошутњака. 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ЛЕНДМАРК РЕЗИДЕНС – ИЗГОРЕЛИ ДЕПО НА БУЛЕВАРУ У ПРИПРЕМАМА ЗА ГРАДЊУ

– Сада се ради трећа фаза у којој спајамо Мост на Ади са Булеваром патријарха Павла.

У међувремену, до 23. августа, завршавамо реконструкцију улица Саве Машковића и Црнотравске и претварамо их у булеваре са четири траке.

Следеће године у четири траке ширимо Борску и Пере Велимировића, па ће возачи моћи од Моста на Ади булеварима са четири траке да дођу до Бањице.

До краја ове година расписаћемо тендер за изградњу булевара са четири траке од Саве Машковића до ауто-пута, чиме ће насеље Степа Степановић коначно добити нормалан излаз из насеља, а повезаћемо Мост на Ади са ауто-путем булеварима са четири траке. На овај начин добијамо београдску унутрашњу обилазницу која ће омогућити некоме са Бањице да дође до Тошиног бунара за мање од 20 минута – рекао је Весић.

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x