СТИГЛО 100 НОВИХ АУТОБУСА, ЧУЧКОВИЋ ПОЗИВА ОНЕ КОЈИ НИСУ ПЛАЋАЛИ ПРЕВОЗ ДА САДА КУПЕ КАРТУ У ЊИХОВУ ЧАСТ

СТИГЛО 100 НОВИХ АУТОБУСА

Фото: Беоинфо

У Београд је стигло 100 нових аутобуса са погоном на компримовани природни гас који ће бити пуштени у саобраћај до краја недеље, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић.

Он је прецизирао да ће се аутобуси наћи на најфреквентнијим и најоптерећенијим линијама – 17, 23, 31, 65, 88.

– Захваљујући новим аутобусима, најстарија возила ће бити повучена из саобраћаја и тако ће просечна старост возног парка бити седам и по година, што је у границама европских стандарда. Нови аутобуси знатно ће унапредити квалитет нашег јавног превоза, а важно је и да наставимо да обнављамо возни парк, што свакако изискује знатна средства. Ових сто возила коштало је око 35 милиона евра – рекао је Шапић.

Градоначелник је оценио да је ово важан дан за Београђане јер су возила еколошка и свакако ће утицати на смањење загађења у граду.

Овим питањем се тренутно интензивно баве сви надлежни, навео је Шапић, прецизирајући да су највећи разлог периодичног већег загађења индивидуална ложишта, којих према проценама има између 150 и 200 хиљада у Београду.

Гасификација, даљински и алтернативни начини грејања, али и даља набавка еколошких возила за систем јавног превоза свакако ће дати позитивне резултате као мере за смањење загађења у граду, истакао је Шапић.

Градоначелник је нагласио и то да ће се возила пунити као и сва остала оваквог типа на гасним станицама „Криогаса”, а да ће изградња јавно-приватне гасне станице у погону ГСП-а, која је предвиђена за крај марта, много значити за сва будућа возила с гасним погоном. 

КАРАКТЕРИСТИКЕ ВОЗИЛА

Нова возила на гас су нископодна и зглобна, с максималним капацитетом путничког простора од 150, односно 38 седишта и 112 места за стајање, уз простор за колица за бебе и инвалидска колица. Опремљена су системом за детекцију пожара у моторном делу, имају рампу за олакшан улазак особа са инвалидитетом, осветљена су ЛЕД светлима, а грејање је, осим радијатора, појачано калориферима и кровним грејањем. Аутобуси су опремљени савременим расхладним системима, као и надзорним камерама, системом за бројање путника и вај-фај интернетом.

ЧУЧКОВИЋ: ШВЕРЦЕРИ ДА КУПЕ КАРТУ

Мирослав Чучковић је позвао све који не купују карте да учине то у част нових аутобуса.

Позивам све који не плаћају јавни превоз да данас у част изласка нове модерне флоте еколошких аутобуса на улице, купе карту.
Сигуран сам да ће вам се осећај одговорности и солидарности допасти и да ћемо заједно имати прилику да појачавамо услуге и квалитет рада нашег ГСП, написао је Чучковић на свом инстаграм налогу.

Беоинфо, Инстаграм

ЧИТАЈТЕ И:

ИЗГРАДЊА ФИЛХАРМОНИЈЕ НА УШЋУ 2024. ГОДИНЕ?

ИНВЕСТИТОР ЗГРАДЕ НА ПРОКОПУ ГРАДИЋЕ КОМПЛЕКС НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Slobodan M.
Slobodan M.
1 година пре

KAKVA BRE VOZNJA BEZ KARTE,OVDE U ENGLESKOJ… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x