ИЗГРАДЊА ФИЛХАРМОНИЈЕ НА УШЋУ 2024. ГОДИНЕ?

ИЗГРАДЊА ФИЛХАРМОНИЈЕ НА УШЋУ 2024. ГОДИНЕ?

Изградња нове зграде Београдске филхармоније могла би да почне током 2024. године, изјавио је Марко Благојевић, министар за јавна улагања.

Он је гостујући у емисији ,,Инсајдер интервју“ рекао да је идејно решење завршено, а да је у току пројектовање које ће трајати око годину дана.

,,То ће бити нешто спектакуларно потпуно, кренуло се од нуле, прво са пројектом акустике, а потом са пројектом објекта који је рађен око пројекта акустике.

Идејно решење је завршено, у току је пројектовање и оно треба да траје још сигурно годину дана, тако да очекујем да би у 2024. години могли да почну радови.

Не гарантујем да ће почети, да не буде да сам дао обећање, па да га нисам испунио“, рекао је Благојевић.

Он је навео и да је у овом тренутку процењена вредност пројекта националне концертне дворане 160 милиона евра.

ЗГРАДУ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ ДИЗАЈНИРАЛА АМАНДА ЛЕВИТ

Са више простора за извођење, одржавање проба и креативни рад, укључујући симфонијску концертну салу са 1.600 места, дворана ће бити прве врсте на Балкану, саопштено је током пролећа ове године по завршетку међународног конкурса.

Планирана локација објекта је на Новом Београду поред Палате Србије, у Блоку 13.

АЛ_А је награђиван архитектонски студио који је основала Аманда Левит, добитница британске награде РИБА Стерлинг. Њени завршени пројекти укључују нови улаз, двориште и галерију за музеј Викторија и Алберт у Лондону и Музеј уметности, архитектуре и технологије у Лисабону.

АЛ_А предводи међународни тим који укључује пејзажне пројектанте фирме ВДЛА (Ван Дјук Лендскејп архитектс), инжењере португалске фирме “АФА консалт” и локалне архитекте Београдског студија Забриски, док Аруп наставља своју улогу у домену акустичног дизајна.

АЛ_А тим ради на изради техничке документације, која је подељена у три фазе, у складу са Законом Републике Србије о изградњи и планирању.

ДЕТАЉЕ О ЗГРАДИ И КОНКУРСУ ЧИТАЈТЕ У ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ НА ЛИНКУ.

insajder.net, БЕОГРАДСКЕ.РС

ЧИТАЈТЕ И:

НОВА ЗГРАДА ФАКУЛТЕТА МУЗИЧКИХ УМЕТНОСТИ ПЛАНИРАНА ЈЕ У СРЕДИШТУ ЛИНИЈСКОГ ПАРКА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

3 1 глас
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x