СКВЕР У ЊЕГОШЕВОЈ КОД КАЛЕНИЋ ПИЈАЦЕ ЗАВРШЕН

СКВЕР У ЊЕГОШЕВОЈ КОД КАЛЕНИЋ ПИЈАЦЕ ЗАВРШЕН

СКВЕР У ЊЕГОШЕВОЈ КОД КАЛЕНИЋ ПИЈАЦЕ ЗАВРШЕН

 

Радови на реконструкцији сквера који чине Његошева и Улица Максима Горког завршени су 18. маја, што је 18 дана пре утврђеног рока, а трајали су 42 дана, изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић.

– Реконструкција је обухватала површину од око 1.100 квадратних метара. Преуређен простор прилагођен је потребама пешака тако што је оплемењен новим уличним мобилијаром.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗМЕШТА СЕ ОКРЕТНИЦА СА СТУДЕНТСКОГ ТРГА, КРЕЋЕ ИСТРАЖИВАЊЕ

Постављене су три клупе за седење, затим ту су и места предвиђена за паркирање бицикала, нове ђубријере, такозвани рециклажни сет. Застор на коловозу је урађен од ситне камене коцке, на тротоарима су камене плоче, а урађена је и нова ЛЕД расвета – истакао је Лука Петровић.

Предност пешацима Фото: Беоинфо

Он је прецизирао да је извођач радова група понуђача чији је представник „Инвест градња”, а поред њих у радовима су учествовали ЈКП „Јавно осветљење” и ЈКП „Београд-пут”. Предрачунска вредност свих радова је око 25 милиона динара.

– У склопу уговора „Израда техничке документације и извођење радова на уређењу, поплочавању и опремању отворених јавних градских простора” преостало је да се преуреде следеће локације: сквер на углу Милешевске и Цара Николаја, чији почетак радова се очекује 14. јуна, угао улица Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, Улица краљевића Марка и уређење простора око Палилулске пијаце – навео је Петровић.

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x