ПРОВЕРИЛИ СМО: КАКО СЕ ПУТНИЦИ СНАЛАЗЕ НА НОВИМ БАС ПЕРОНИМА (ВИДЕО)

Нови долазни перони су од јуче у функцији, како је то БАС претходних дана најављивао.

 

Нови долазни перони заменили су старе код хотела „Бристол“, чије рушење је извесно због ширења пројекта „Београд на води“.

Тачно иза објеката аутобуске и бивше Главне железничке станице Београд, налази се привремени објекти – нови долазни перони и паркинг за аутобусе.

 

Мапа која показује промене. Црвено-траса којом сада стижу аутобуси. Плаво-коридор којим путници излазе са перона. Жуто-стари перони. Фото: Београдске.

Како смо забележили на лицу места нема већих проблема када су у питању доласци. Ипак, пошто су трамвајске линије које пролазе кроз Карађорђеву улицу укинуте због њене реконструкције, грађанима који живе на Дорћолу и Палилули је знатно отежан долазак са станице. 

У оквиру комлекса изграђени су нови тоалети, а у самом пристаништу и ресторан који је декорисан сликама старе железничке станице, од чијих перона су остале само настрешнице заклоњене гомилама шута.

У подножју тих рушевина сада се налази паркинг за аутомобиле.

Привремено паркиралиште за аутомобиле Фото: Београдске

ПРИВРЕМЕНА ЗГРАДА У БЛОКУ 42

У Блоку 42 у току је градња анекса будуће главне аутобуске станице, међутим када би цео објекат у пуном капацитету могао да буде изграђен још увек је непознато. Подсећамо, како је недавно извештавао Инсајдер  радови на објекту главне аутобуске станице нису почели ни 15 месеци од “почетка радова”.

 

Осим што се на терену не види да је почела изградња станице, и Драган Вучићевић, помоћник генералног директора БАС-а, компаније која финансира изградњу станице са 23 милиона евра, рекао је недавно да градња још није почела. Он није могао да одговори на питање Инсајдера ни када ће радови почети.

„У овом тренутку се на терену ништа не дешава, али све иде по утврђеној динамици“, каже Вучичевић.

 

 

Пројекат изградње нове аутобуске станице, према најавама, требало би да буде реализован кроз јавно-приватно партнерство – град Београд уступа земљиште, док саму изградњу са 23 милиона евра финансира компанија БАС. Према пројекту, будућа станица имаће површину од 13.000 квадрата.

Београдске.рс, Инсајдер

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x