ПРОДАЈА БИГЗА У НАЈАВИ

ЗРАДА БИГЗ-А

Продаја БИГЗА могла би да уследи након скупштине акционара Фото: Београдске.рс

 

БИГЗ Паблишинг ад сазвао је ванредну седницу скупштине акционара, на којој ће се одлучивати о продаји имовине „велике вредности“ фирми МПП БИГЗ, објављено је на сајту Београдске берзе.

МПП БИГЗ основан је почетком априла ове године, а једини члан овог друштва са ограниченом одговорношћу је кипарски MPP Bigz CY Limited из Никозије.

Према расположивим подацима из домаће базе стварних власника, равноправни власници страног предузећа су Етгар Антониадис, држављанин Грчке, и Јоана Сотириу, држављанка Кипра.

Оба имена могу се наћи у бази овлашћених заступника правних лица коју објављује Комисија за хартије од вредности Кипра.

Са друге стране, контакт информације и адреса на ком је регистровано предузеће указују да је потенцијални нови власник некретнина у близини Београдског сајма исто предузеће које је у септембру откупило Београђанку за 16,5 милиона евра.

Милена Срећков, заступница или директорка петнаестак фирми повезаних са компанијом Марера Пропертис у Србији такође заступа и МПП БИГЗ-а.

Марера Пропертис, како се наводи на званичној интернет презентацији, поседује већи број фирми, односно пословних простора за издавање у Београду.

Неке од тих некретнина обухватају и бившу фабрике „Беко“ на Дорћолу, сада „Калемегдан Бизнис Центар“, М44 у Македонској, некретнине у Ресавској итд.

БИГЗ Паблишингг предложиће акционарима продају дела које то акционарско друштво има у пословној згради у Булевару Војводе Мишића 17 у Београду, зграде Експедиције на истој локацији, као и права коришћења на више катастарских парцела.

Акционарима ће бити предложено и утврђивање вредности акција БИГЗ Публишинг-а, наводи се у позиву за ванредну седницу скупштине.

Ванредна скупштина акционара на којој ће се одлучивати о овој одлуци заказана је за 10. децембар текуће године.

БИГЗ Публишинг је тренутно у већинском власништву Нове школске књиге која има 76,7 одсто акција, државни Акционарски фонд такође поседује 4,3 одсто акција, док је остатак у власништву физичких лица.

Комплекс БИГЗ-а изграђен је 1937. године као објекат Државне штампарије и некада је запошљавао скоро 3.000 људи.

Сада се на 25.000 квадрата налазе музички студији, ликовни атељеи, радио станица, као и културни центар.

 

Нова економија, Београдске.рс

Читајте још: ТИРШОВА 2: ПОКРЕНУТО ЈЕДНО ОД НАЈВАЖНИЈИХ ГРАДИЛИШТА У БЕОГРАДУ

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x