ПОЧИЊЕ НАПЛАТА ОБИЛАСКА ХРАМА СВЕТОГ САВЕ

ПОЧИЊЕ НАПЛАТА ОБИЛАСКА ХРАМА СВЕТОГ САВЕ

Према обавештењу које је постављено на сајту Храма Светог Саве, од 1. октобра за организоване групе које долазе са туристичким водичима почиње да се наплаћује улаз у цркву.

Обилазак ће се наплаћивати 300 динара по особи.

Да би водичи унутар храма говорили, како о православној веросиповести, тако и о архитектури и мозаику Храма Светог Саве, како стоји назначено на сајту Храма, мораће да плате улаз. Тачније, сами посетиоци би требало унапред да уплате новац, да би ту причу чули унутар Храма, било да ће им говорити њихови водичи, или ће говорити неко из храма. У супротном, водичи могу причу испричати испред храма, а потом их пустити да сами уђу бесплатно, преносе Новости.

Од 1. октобра 2022. године наплаћиваће се организовани обиласци Храма Светог Саве уз пратњу водича Храма Светог Саве и то на српском, енглеском и руском језику, а не улазак у поменути Храм, прецизирају на сајту Храма Светог Саве.

У организовани обилазак је укључено разгледање делова Храма који иначе нису доступни свим посетиоцима (улазак у простор амвона, те простор испред иконостаса и фотографисање ипред самог олтара, разгледање мозаика из непосредне близине, као и делови Крипте који су иначе затворени).

Трајање обиласка је од 30-45 мин и подразумева поглед на Храм са историјске, уметничке и теолошке стране.

Групе које су изузете од плаћања су деца, ђаци, студенти из Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и све посете државних и црквених школа, универзитета и институција, као и посете инвалида.

Плаћања се могу извршити неколико дана пре посете Храму путем уплате на жиро рачун Храма Светог Саве.

Уколико се деси да одређена група посетилаца не буде раније најављена, плаћање ће извршити у самом Храму овлашћеном лицу, стоји на сајту Храма.

Новости, храмсветогсаве.рс

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НА АУТОКОМАНДИ ЈАВНИ ПАРКИНГ И НОВЕ УЛИЦЕ

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА ЋЕ БИТИ ПРОШИРЕНА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x