НА АУТОКОМАНДИ ЈАВНИ ПАРКИНГ И НОВЕ УЛИЦЕ

НА АУТОКОМАНДИ ЈАВНИ ПАРКИНГ И НОВЕ УЛИЦЕ

На Аутокоманди ће се градити две нове улице и јавни паркинг, пише у документацији коју је објавила Дирекција за изградњу и грађевинско земљиште Београда.

Парцела се налази уз аутопут, а будуће паркиралиште требало би да опслужује комерцијалне објекте који ће се градити.

Укупна површина парцеле је нешто мања од 8700 м2. Површина паркинга ће заузимати више од 3.400 м2.

До сада су изграђени делови улица у овом комплексу, што можете да видите у нашој репортажи

Паркиралиште је пројектовано у складу са условима секретаријата за саобраћај, са димензијама паркинг места 2,5х5,0 метара, наводи се у документацији.

На јавном паркингу (у оквиру овог пројекта) пројектовано је 267 паркинг места од којих је 251 паркинг место пројектовано на растер елементима (бетон-трава) и означена су постављањем белих ивичњака између паркинг места, док је 16 паркинг места намењених особама са инвалидитетом пројектовано на асфалтној подлози и обележена су жутом бојом.

Све саобраћајнице на паркингу су пројектоване као двосмерне, са разделном линијом на средини саобраћајница.

Брзина на паркиралишту је ограничена на 10 km/h постављањем саобраћајног знака са допунском таблом на улазу у паркиралиште.

Овакво ограничење брзине на паркиралишту је условљено тиме што нису пројектоване пешачке стазе за опслугу корисника паркиралишта, већ корисници паркиралишта за пешачка кретања користе коловоз.

Из истог разлога, непостојања пешачких стаза, су у непосредној близини паркинг места за инвалиде пројектовани пролази ширине 1,5 метара прилагођени инвалидима, којима могу да се крећу како би најближим путем дошли до пешачке стазе пројектоване уз саобраћајницу Нова 6.

Укупна предрачунска вредност износи нешто више од 71 милион динара.

Пројектом су обухваћене приступне саобраћајнице паркинзима: осовина 1, осовина 2 и осовина 3, као и паркинг површине. Осовина 3 је улаз-излаз на паркинг са планиране саобраћајнице Нове 6.

НОВА 5 И НОВА 6

Нова 5 је планирана од раскрснице са улицом Нова 4 и до прикључења на сервисну саобраћајницу Нова 8 и дужине је 346.09 м1.

Саобраћајница Нова 6 је планирана на грађевинкој парцели С6 коју чине катастарске парцеле 3/10, 4/2, 2/17 и 3/38 К.О. Вождовац.

На катастарским парцелама нема постојећих објеката. Осовину саобраћајнице Нова 6 чини правац дужине 524.51 м. Саобраћајница почиње од окретнице на крају паркинга до улице Нова 5.

Укупна предрачунска нето вредност радова је преко 127 милиона динара.

ПОСТОЈЕЋЕ СТАЊЕ

На делу предвиђеном за улицу Нову 5 и Нова 6 саобраћајница Нова 5 на прелази преко објекта и простора на којој се налази механичарска радионица фирме „Федекс”( део објекта и ограде треба да се сруши због саобраћајнице) и бензинска пумпа са 1 точионим местом, која треба да се поруши, а на осталом делу Нове 5 и Нове 6 нема постојећих објеката и терен је неизграђен, пише у пројекту.

На том делу се налази депонија земљаног садржаја коју треба уклонити.

Документацију је израдило предузеће ИМ пројект д.о.о из Београда.

Беоланд

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ПОЧИЊЕ ГРАДЊА ГАРАЖЕ ИСПРЕД ХАЛЕ ПИНКИ

ЕУРОМЕДИК ПЛАНИРА ДА ЗИДА ЗГРАДУ НА ПАЛИЛУЛИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x