ПОЧИЊЕ ГРАДЊА ГАРАЖЕ ИСПРЕД ХАЛЕ ПИНКИ

Почиње градња гараже код Пинкија

Ново паркиралиште биће изграђено на површини од 5.407 квадратних метара и имаће једну подземну етажу са 150 паркинг-места, а радови би требало да буду окончани за 18 месеци

Градња подземне гараже „Пинки”, која се већ дуже најављује, коначно почиње.

Из „Паркинг сервиса” подсећају да ће нова подземна гаража „Пинки” бити изграђена на површини од 5.407 квадратних метара. Она ће имати једну подземну етажу са 150 паркинг-места, од којих ће осам бити за возила особа са инвалидитетом, која ће се ради њиховог лакшег кретања налазити у близини улаза и излаза и пешачких стаза. Осим најсавременијег система аутоматике, гаража ће бити опремљена и „спринклер” системом за гашење пожара, имаће видео-надзор, као и обавештења о броју слободних паркинг-места.

– Плато изнад гараже биће комплетно сређен и делом ће бити уређен као зелена површина, а делом као простор за пешаке. Предвиђено је да изградња гараже траје годину и по дана – наглашавају у „Паркинг сервису”.

Како су претходних месеци истицали у граду, гаража ће имати улаз из Улице градски парк и излаз у Немањиној улици. Зелене површине и поплочавање платоа, како је најављивано, биће урађени према пројекту из половине седамдесетих година прошлог века. Раније је напоменуто да ће бити сачуван и дрворед у Немањиној уз додатно попуњавање новим садницама.

Према првобитним плановима, подземна гаража у овом делу града требало је да има знатно више паркинг-места, али се од тога одустало када је утврђено да не може да се копа превише дубоко због подземних вода и близине Дунава.

Градња гараже ће, указивано је претходних месеци, коштати око 700.000.000 динара, а новац обезбеђује „Паркинг сервис”. Како су у јануару, када је расписан тендер за избор извођача, казали у овом предузећу, новац којим грађани плаћају паркирање улагаће у изградњу нових објеката и повећање паркинг-капацитета.

Почетком 2022. најављено је да ће градња земунске подземне гараже кренути у марту и да ће она бити једна од четири које ће се градити од ове године.

Остале три, чији почетак градње за 2022. су у јануару помињали у Старом двору, јесу гараже у Скерлићевој, Фрушкогорској и Влајковићевој улици.

Политика

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

БЛОК 26 У ПРИПРЕМИ ЗА ГРАДЊУ

У ПОШТИ НА САВСКОМ ТРГУ ПОЗОРИШТЕ И БИБЛИОТЕКА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x