НЕИЗВЕСНА ГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА

неизвесна градња канализација на левој обали

Тендер за пројектовање и градњу примарне и секундарне фекалне канализације у насељима Котеж, Крњача и Борча, који расписује ЕУ, продужен је по четврти пут.

Шта је разлог поновног одлагања, не зна се, пишу Новости. Нови рок за пријаве је 18. октобар.

Први пут је јавни позив за читаво подручје расписан у марту, а рок за пријаву извођача је био 14. јун. Међутим, најпре је продужен до 14. јула, затим до 16. августа, потом до 20. септембра. Разлог за обарање тендера није ниједном наведен.

Планирано је да дужина мреже буде 80 километара, на површини од 700 хектара.

Изградња канализације на левој обали Дунава коштаће 55 милиона евра, од којих ће, на основу уговора потписаног са Градом, Европска инвестиоциона банка обезбедити 35 милиона евра, а остатак 20 милиона евра намириће се из градског буџета.

Иначе, у фебруару ове године почели су радови на изградњи пет километара секундарне канализационе мреже са 450 кућних прикључака за део насеља Крњача, које финансира Град.

Завршено је више од седам километара секундарне канализационе мреже у Блоку браће Марић у насељу Крњача и гради се канализациона црпна станица „Крњача два“.

Пројекат предвиђа – систем за прикупљање отпадних вода у насељу Крњача, који ће бити подељен на пет сервисних зона са прикључцима за корисничку подршку, реконструкцију канализационе пумпне станице Котеж, као и изградњу главне канализације, од црпне станице Котеж до постојеће на Зрењанинском путу.

Изградња комплетних прикључака


Уговором о финансирању обезбеђена је изградња комплетних кућних прикључака, тако да у улицама где се буде градила вакуумска канализација домаћинства неће имати финансијске издатке нити за набавку нити за уградњу потребне опреме.

Новости

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

И ПРИВАТНИЦИ ЋЕ ОТВАРАТИ ГАРАЖЕ У БЕОГРАДУ

НОВА ЛУКА У КРЊАЧИ ЋЕ УГОЗИТИ ПАНЧЕВАЧКИ МОСТ?

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

2 1 глас
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Bojan
Bojan
1 година пре

Normalno da odlažu kada je korupcija na… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x