И ПРИВАТНИЦИ ЋЕ ОТВАРАТИ ГАРАЖЕ У БЕОГРАДУ

ГАРАЖА КОД СКУПШТИНЕ

Фото: Гаража код Дома скупштине Србије чија се изградња очекује последњих неколико година/Беоинфо

Oдборници усвојили одлуку која за циљ има више паркинг места у Београду.

Трагање за слободним паркингом као један од горућих проблема људи који живе у Београду могао би бити решен.

Градски одборници су, наиме, на последњој седници дали зелено светло предлогу да и приватници могу да праве и наплаћују паркинге, али по стандардима и ценама које Град пропише.

Баш ову одлуку најавио је, пре два месеца, градоначелник Шапић у интервјуу „Новостима“, одмах пошто је изабран да води престоницу.

Како је тада подсетио, решење проблема са недостатком гаража и места за остављање возила, може бити у допуштењу да приватници уђу у „сектор паркирања“.

Познато је да Град нема довољно могућности, ни средстава да прави нове гараже у оном броју који је потребан граду какав је Београд.

Приватни паркинзи постоје у свим већим градовима Европе, а код нас све досад нису постојали, јер није било одлуке да се та пракса развије.

Пошто су одборници дали зелено светло на измену Одлуке о јавним паркиралиштима, сада ће људи, који купе парцелу и сруше неки стари објекат на свом земљишту, уместо стамбеног или пословног простора ту моћи да направе паркинг.

– То је једно од горућих питања које ремети свакодневни живот становника престонице и може бити регулисано исто као што су, пре пар година, у предшколски систем укључени и приватни вртићи – објаснио је градоначелник. – Наравно, ЈКП „Паркинг сервис“ који наплаћује и гради паркинге и гараже ће то радити и убудуће али треба дозволити да неко ко испуни услове и добије дозволу може на својој парцели, уместо зграде, да направи паркинг. Верујем да ћемо тако за пар година добити на десетине гаража у Београду, а Град не би ни динар дао за то, рекао је Шапић.

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

4 1 глас
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

2 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Саша
Саша
1 година пре

Зар нова вишеспратна гаража уза сам Клинички… Читај даље »

Mihajlo
Mihajlo
1 година пре

Garaze trebaju da budu iskljucivo podzemne. I… Читај даље »

2
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x