Почели радови на поплочавању Змај Јовине улице

У Београду су данас почели радови на реконструкцији дела Змај Јовине улице, од Чика Љубине до улице Васе Чарапића, у дужини од 50 и ширини од 20 метара. Градоначелник Београда Синиша Мали је подсетио да је ово наставак велике акције која започета прошле године потпуном реконструкцијом Улице Вука Караџића и истакао да се за око две седмице очекује завршетак радова на платоу код „Црвеног петла”.

синиша мали радови
Фото: Беоинфо

У Змај Јовиној улици ће, како је истакао, бити замењена комплетна инсталација, канализациона мрежа, улица ће имати нове стубове јавне расвете и дрворед, а на овим пословима биће ангажована јавна градска предузећа. Градоначелник је најавио скоре радове реконструкције Обилићевог венца, који ће такође бити претворен у пешачку зону, док ће гаража на том месту бити реконструисана и проширена са нових 220 гаражних места.

„Ове године нас очекује и почетак комплетне реконструкције Трга републике, како би посетиоци Београда имали осећај да се налазе на главном тргу главног града Србије, што сада, нажалост, није случај. Креће и реконструкција Косанчићевог венца“, најавио је Мали.

Градоначелник је, поред обнове гараже на Обилићевом венцу, најавио за пролеће наредне године издавање грађевинских дозвола за изградњу пет нових гаража у Скерлићевој, Косовској, на Тргу републике, Студентском тргу и код пијаце „Ђерам”.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x