Комунални неред кочи Београдски маратон

 

Биланс контроле инспекција на траси Београдског маратона показао је да има око тридесет недостатака које треба уклонити до 16. априла, рекла је Загорка Панић, секретарка за инспекцијске послове.

„Решења за то су донета, имају веома кратак рок, а пред сам маратон инспектори ће још једном проверити да ли је са трасом све у реду. Међу уоченим неправилностима су бројни плакати које треба уклонити, али и графити, као и комунални неред, попут кабастог смећа и грања. Акценат ће бити стављен на санирање ударних рупа“,  истакла је Загорка Панић.

Према њеним речима, у Секретаријат за инспекцијске послове недељно стигне око 300 пријава, а највише притужби грађана односи се на ударне рупе на коловозима, хаварисана возила на јавним површинама. Преко „Паркинг сервиса” уклоњено је 19 возила са јавних зелених површина и пет возила са других површина. На терен се излази у зависности од хитности, па се, на пример, одмах излази ако су угрожени животи, безбедност и имовина људи. Око педесетак притужби грађана односи се на буку. Казна за то је од 500.000 до милион динара. Бука се мери и из спољне средине, а не само из затвореног простора.

„Завршена је и контрола комуналног реда у 232 вртића. Утврђено је да је у 152 објекта стање уредно, а у 79 су утврђени одређени недостаци као што су, на пример, оштећења на огради, суве гране и стабла, оштећен мобилијар, реквизити, клупе, графити на фасади и огради и друго. Донета су решења којима је наложено отклањање утврђених недостатака и то ће контролисати инспектори“, нагласила је Панићева.

У току прошле недеље извршена је контрола девет јавних санитарних објеката које одржава ЈКП „Зеленило – Београд” и констатовано је да су сви тоалети уредни и исправни. Контролисана је чистоћа јавних зелених површина и дрвореда у десет улица, а настављена је и контрола комуналног реда око здравствених установа. Завршено је и пописивање плутајућих објеката на десној обали Саве, од Бранковог моста до марине у рукавцу на Ади Циганлији, и за то је сачињена фото-документација.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x