Отворен тендер за Славију

Тендер за реконструкцију Славије и Булевара ослобођења објављен на сајту Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Тендер је отворен до 12. маја.

У исто време, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда расписала је јавни конкурс за изградњу фонтане на тргу. Посао би требало да буде завршен за 155 дана.

Укупна вредност радова за Славију и Булевар ослобођења је око девет милиона евра, док је за централну фонтану цена око 1,8 милиона евра.

Критеријуми за избор понуђача су да као главни извођач у последњих пет година има средњи годишњи обрт од најмање 35 милиона евра, као и финансијске капацитете да за четири месеца исплати посао у вредности од 8 милиона евра. Такође, потребно је искуство као главног извођача у најмање три пројекта вредности од најмање 15 милиона евра, који су уз то успешно окончани. Осим тога, тражи се да је учествовао и у пројектима који су обухватили реконструкцију најмање 15 километара путева и 8 километара трамвајских, односно шина градске железнице или метроа.

Радови на Тргу Славија, којом дневно прође и до 80 хиљада пешака, требало би требало да почну 15. јуна, а рок њихов завршетак је 15. новембра.

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x