„Београдски маратон” кандидат за организацију Светског првенства у полумаратону

На управо одржаном Светском првенству у полумаратону у Кардифу у Великој Британији представљен је „Београдски маратон” као могући кандидат за организацију овог такмичења 2020. године, саопштавају из „Београдског маратона”.

На састанку са Полом Хардијем, директором сектора за такмичења Светске асоцијације атлетских федерација (ИААФ), представљене су могућности „Београдског маратона” и Београда да организују ово значајно такмичење из серије ИААФ. Састанку су присуствовали Дејан Николић, директор „Београдског маратона”, и Миодраг Поповић, в.д. директора Туристичке организације Београда.

Дејан Николић је представио могућности „Београдског маратона” као будућег могућег организатора и том приликом заједнички са ИААФ-ом констатовано је да „Београдски маратон” испуњава све критеријуме неопходне за организацију Светског првенства.

Миодраг Поповић је представио потенцијале Београда као туристичке дестинације, истакао улогу националне авио-компаније Аир Сербиа у квалитетној вези са целим светом, представио изванредне хотелске капацитете и стално побољшање туристичке инфраструктуре у Београду, као и одличне резултате туристичке привреде у Београду у последње време. Поповић је, такође, посебно истакао сталне тежње Града Београда да организује значајне светске догађаје, поготову спортске, у циљу даљег представљања Београда и Србије као атрактивних туристичких дестинација.

Следеће светско првенство у полумаратону, 23. по реду, биће одржано у Валенсији 2018. године.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x