ПЕТНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА ФАНТАСТИКЕ ПОЧИЊЕ 29. ОКТОБРА

Коскар, фестивалска награда

Фестивал српског филма фантастике, 15. по реду, одржаће се у Дворани културног центра од 29. до 31. октобра 2021. године, под слоганом ,,Када падну маске’’.

Током трајања фестивала биће приказани кратки и дугометражни филмови из Србије, земаља бивше Југославије и других земаља света, који се баве најширим спектром филмске фантастике и хорора, независно од продукцијских услова и буџета.

Краткометражни филмови из домаће, регионалне и иностране такмичарске селекције надметаће и ове године за награду фестивала ,,Коскар’’ у следећим категоријама: најбољи филм, најбоља режија, најбољи сценарио, најбољи филм из региона (из земаља бивше Југославије), најбољи страни филм и специјални допринос филмској уметности.

Специјални гости овогодишњег фестивала биће продуценти Лорис Курчи, Џастин Мартел и Вјекослав Катушин, као и немачки глумац Пат Винд. Курчи је овдашњој публици познат као продуцент филма ,,Зона Мртвих’’, док је Катушим имао прилику да на прошлогодишњем издању фестивала премијерно представи филм ,,C.L.E.A.N’’. Мартел се прославио радом на филмовима редитеља Лојда Кауфмана као што су ,,Shakespeare’s Sh*tstorm’’ и ,,Return to Nuke ‘Em High Volume 1&2’’.

У склопу Фестивала српског филма фантастике, у суботу 30. октобра одржаће се и осми по реду Belgrade Zombie Walk. Шетња зомбија има за циљ да, осим промоције фестивала, скрене пажњу на значајан сегмент филмске уметности који се бави маском, шминком и специјалним ефектима, кажу организатори фестивала.

Фестивал српског филма фантастике (ФСФФ), основан у јануару 2006. године, прва је манифестација у Србији која је почела да се занима за домаће филмско стваралаштво у области фантастике, научне фантастике и хорора. Истовремено, ФСФФ је најстарија филмска манифестација у региону која се посветила искључиво овим жанровима.

Цена улазнице за овогодишње пројекције износи 300 динара.

Промо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x