ИНВЕСТИТОРИ БИ ДА ГРАДЕ ОКО НОВОГ ТРГА МИЛЕНЕ И ДРАГАНА

Инсистирамо да надлежни уведу правила која ће дефинисати спратност, габарите и стилске карактеристике у складу са постојећим зградама на Врачару. Наш циљ није да забрањујемо градњу, напротив, ми мислимо да на Врачару има места за нове објекте, али морају да се уклопе у постојећу амбијенталну целину.

Ово са Трга Милене и Гаге поручују чланови Друштва за улепшавање Врачара, који су се у суботу окупили на овом новоизграђеном скверу који спаја Милешевску и Цара Николаја.

Чланови друштва, али и многобројни Врачарци негодују због могућности да се сруше три зграде из међуратног периода, које се налазе тик уз нови плато у Милешевској 59, 61 и 63, уколико се усвоје измене Плана детаљне регулације за овај део Врачара.

Међутим, иако је план, у ком се тражи дозвола за градњу вишеспратница високих 22 метра, повучен првог дана по објављивању, представници овог удружења кажу да неће одустати од својих захтева и заштите овог дела Врачара.

– Ово је сам обод Крунског венца, који већ ужива заштиту Завода, желимо да скренемо пажњу на ове три зграде на Тргу Милене и Гаге, где мислимо да никако не сме да се усвоји ПДР – каже Неда Малетић из Друштва за улепшавање Врачара.

– Грађене су у међуратном периоду између 1920. и 1930. године и пример су грађанског успона и развоја Београда. Оне су, по ПДР из 2006. године имале заштиту, али би им ова измена то одузела, што значи да инвеститор може да их руши. Ми се томе противимо.

Они захтевају да се на Врачару ограничи спратност, да се не граде објекти са десет и више спратова у улицама које су широке једва пет метара.

ПЛАНИРАНО НОВИХ 20.000 КВАДРАТА

Инвеститор је на делу од Милешевске до Војводе Шупљикца планирао да сагради 20.000 нових квадрата, махом за становање и пословање.

Само је за породично становање планиран 1.101 квадрат, а за вишепородични живот око 7.000 квадрата, односно око 128 нових станова од 60 квадрата за око 350 људи. Међутим, предлог измена који је дао инвеститор је повучен и још увек је на разматрању.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВА КУЛА ДО 120 МЕТАРА У БЛОКУ 32

СТАНОВИ ИЗМЕЂУ ПРОКОПА И ПЕТ СОЛИТЕРА – НАЦРТ ПЛАНА

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
kolk
kolk
2 године пре

Ne treba odustati i treba se boriti… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x