ОВО СУ ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ПРЕВОЗУ ЗБОГ НОВОГ ЦИКЛУСА РЕКОНСТРУКЦИЈА

Прва фаза реконструкције почиње од Рузвелтове до Старине Новака, а након тога од Старине Новака до Таковске. Трајаће 65 дана.

Друга фаза подразумева целу деоницу Улице Џорџа Вашингтона која ће трајати 70 дана и очекујемо да радове на њој почнемо око 20. августа. Потом следи последња, трећа фаза, која ће трајати 65 дана и она ће почети 30. октобра. Рок завршетка радова је Нова година, али због велике саобраћајне гужве пред тај празник, од извођача смо затражили да радове заврши до 20. децембра – казао је Марко Стојчић, градски урбаниста.

ПРВА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОД КАД ПОСТОЈИ ОВАЈ ПОТЕЗ

– Мења се комплетна инфраструктура испод коловоза јер је веома стара и сви објекти који су на њу прикључени имају проблема. По две коловозне траке ћемо имати у једном смеру, трамвајске баштице, подужно паркирање и проходан тротоар прописане ширине. Сада је  ситуација таква да се возила паркирају на самом тротоару, тако да пешаци имају проблема, а поготово особе са посебним потребама или мајке са колицима – рекао је градски урбаниста.

Стојчић је подсетио да су алтернативни правци Булевар краља Александра, Цвијићева и Дунавска улица.

– Промене у превозу неће изазвати превелике гужве, али молим грађане за разумевање јер су ови радови били неопходни и улица не може да се реконструише у мањем обиму. У наредном периоду очекујемо смањење саобраћаја за 40 одсто, а до 1. септембра биће завршена прва трећина на овом правцу, отвориће се саобраћај на Тргу републике, у Карађорђевој и на Топличином венцу, тако да после 1. септембра не очекујемо велике гужве – казао је  Стојчић.

 

ПРОМЕНЕ У ПРЕВОЗУ, ДЕТАЉАН ПРЕГЛЕД.

 

Трамвајске линије 6 и 14 се појачавају, трамвајска линија 2Л1 делимично мења трасу и од Вуковог споменика наставља улицама Рузвелтовом и Мије Ковачевића до Омладинског стадиона, а трамвајске линија 5 и 10 се привремено укидају.

Промене у превозу  привремена аутобуска линија 5А (Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Вуков споменик) чија ће траса бити: терминус „Дорћол” /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” –Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Џорџа Вашингтона –  Таковска – Булевар краља Александра – Вуков споменик.
Аутобуска линија 65 ће у зони радова саобраћати улицама Светог Николе, Рузвелтовом, Булеваром краља Александра, Трг Николе Пашића, Дечанском, Теразијски тунел и даље редовном трасом.

Аутобуска линија 77 ће у зони радова саобраћати улицама: Димитрија Туцовића, Цвијићевом, Јаше Продановића, Таковском, Светогорском и даље редовном трасом. Аутобуска линија 79 ће у зони радова саобраћати улицама: Димитрија Туцовића, Цвијићевом, Јаше Продановића, Таковском, Џорџа Вашингтона и даље редовном трасом. Све наведене трасе су исте за оба смера кретања.

Возила ће на измењеним деловима траса користити постојећа стајалишта јавног превоза и привремено стајалиште „Таковска”  за линије 5А и 79 у Улици Џорџа Вашингтона, непосредно испред улаза у ОШ „Вук Караџић”, око 50 метара након раскрснице са Таковском улицом.

Сва стајалишта која су обухваћена зоном радова биће привремено укинута, а корисницима јавног превоза се препоручује да уз мање пешачење користе алтернативне везе у суседним улицама и то на следећи начин: за стајалиште „Машински факултет” у Улици краљице Марије алтернатива је стајалиште „Вуков споменик” у Рузвелтовој улици (линије 2Л1, 5А, 12Л, 25, 25П, 27, 32, 65, 66 и ЕКО1) и у тој зони стајалиште у Булевару краља Александра за линије 6, 7 и 14; за стајалиште „Палилулска пијаца” у Улици 27. марта алтернативе су стајалишта „27. марта” у Старине Новака (линије 33 и 48 које омогућују везу са Цвијићевом улицом и Булеваром краља Александра) и уз мање пешачење стајалиште „27. марта” у Таковској улици (линије 5А, 23, 40, 77 и 79); за стајалиште „Таковска” у Улици 27. марта алтернативе су стајалишта у непосредној близини у Таковској улици и у Џорџа Вашингтона (линије 5А, 23, 40, 77 и 79).

 

Беоинфо

 

Читајте још: Први трамвај прешао преко Моста на Ади

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x