ОВО ЈЕ ВОЗ КОЈИ ЋЕ ВОЗИТИ ДО СТАДИОНА И САЈМА

ОВО ЈЕ ВОЗ КОЈИ ЋЕ ВОЗИТИ ДО СТАДИОНА И САЈМА

Фото: ФБ/Инстаграм

Србија купује девет композиција за београдску градску железницу популарни Беовоз, објавио је јутрос министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Он је јуче потписао Протокол о разумевању и сарадњи са компанијом CRRC „Changchun Railway Vexicles Co Ltd“ о набавци нових девет електромоторних возова.

Овај документ је у Влади Србије испред ЦРРЦ потписао је председник Управног одбора те компаније Liuu Chanking. Весић је након потписивања протокола казао да је важан дан за железницу у Србији јер означава почетак изградње опремања и модернизације градске железнице.

„Србија купује девет композиција за београдску градску железницу популарни Беовоз! Ови возови пројектовани су за брзину од 120 км на сат и повезаће ЕКСПО, аеродром Никола Тесла и национални стадион са Земун Пољем. Када буде реконструисана и дограђена читава мрежа БГ воза имаћемо 39 нових композиција за седам линија БГ воза у пуном обиму“, објавио је јутрос Весић.

Директор Србијавоза Иван Булајић поручио је да ће после ове набавке Србија имати једну од најмлађих флота у Европи.

„За нашу компанију ово представља почетак решавања највећег проблема, замену застареле флоте БГ Возова, чиме ће Србијавоз имати једну од најмлађих флота у Европи. Ово је још једно улагање које држава спроводи показујући одлучност у намери да у потпуности модернизује „Србија воз“ и читаву железницу“, написао је он на Инстаграму.

Возови би требало да буду у редовном саобраћају од 2026. године.

FB, Kurir

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: СПРЕМА СЕ НОВОГРАДЊА УЗ БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ

ТИРШОВА 2 ЋЕ СЕ ГРАДИТИ ЗА 141 МИЛИОН ЕВРА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x