МАРИНА ДОРЋОЛ ЈОШ ЈЕДАН КОРАК КА ИЗГРАДЊИ

Марина Дорћол још један корак ка изградњи

Фото: Студија утицаја на животну средину/Беоинфо

Компанија Себре Марина Дорћол поднела је Секретаријату за заштиту животне средине Београда захтев за давање сагласности на Студију о процени утицаја на животну средину пројекта изградње стамбено – пословног грађевинског комплекса Марина Дорћол.

Пројектом је планирана градња стамбено-пословног грађевинског комплекса укупне БГГП 195.853 м2, чија је реализација предвиђена у седам фаза, подсећа Екапија.

Укупна нето површина намењене становању износи 81.911 м2, док површина намењена пословању износи 26.880 м2. Комплекс ће садржати 564 стана, 39 локала, 68 пословних апартмана и два депаданса предшколских установа. Такође, укупан број места за паркирање у подземној гаражи биће 1.181.

За градњу Марине Дорћол, Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Градске управе града Београда је крајем септембра издао локацијске услове, а почетком децембра је компанија Себре Марина Дорћол поднела захтев за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину.

Предвиђена зона градње налази се у најстаријем градском језгру и обухвата простор бивше индустријске зоне Марине Дорћол на Доњем Дорћолу, у чијем непосредном окружењу се налази водени рукавац, некадашња Термоелетрана Снага и Светлост са порталним краном, пумпном станицом и железнички коридор пруге Београд-Панчево.

Пројекат је израдио архитектонски студио Kuzmanovic-Fiala доо из Београда.

Јавна презентација и јавна расправа о студији о процени утицаја биће одржана 22. маја, до када ће документ и бити доступан на јавном увиду.

Ekapija, Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: СПРЕМА СЕ НОВОГРАДЊА УЗ БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ

НОВА ЗГРАДА КОД КРУЖНОГ ТОКА НА ТРОШАРИНИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x