ОВО ЈЕ ЛОКАЦИЈА НА КОЈУ ЋЕ ДА ПРЕСЕЛЕ БУВЉАК

(Фото: Гугл)

 

Исељење Отвореног тржног центра, популарног београдског „бувљака“ из Блока 43 све је извесније, а надлежни су му већ пронашли и нову локацију.

Иако се дуго причало како ће се бувљак преселити иза Блока 45, код насеља Др Иван Рибар, дошло је до промене планова па ће највећа градска тржница завршити иза Новог бежанијског гробља, у непосредној близини Кванташа, односно „Велетржнице Београд“.

– „Бувљак“ ће бити пресељен одмах поред Велетржнице, на угао са Улицом Марка Челебоновића – обелоданио је градски урбаниста Марко Стојчић на ТВ Прва.

Сеоба ће се обавити у наредне две године, колико износи рок, како би будући купац земљишта где се сада налази ОТЦ могао да уђе у посед и започне градњу.

– Продавци не морају да брину јер нико неће бити исељен све док се нова парцела не приведе намени. Није логично да „бувљак“ остане на садашњем месту које ће бити максимално урбанизовано са градњом нове аутобуске и железничке станице – додао је Стојчић.

 

ПОЧЕО СА РАДОМ 1994.

Отворени тржни центар на Новом Београду са радом је почео 1994. године и дуго се на њему облачило пола Београда, док нису саграђени модерни шопинг молови. Ипак, и данас има своје верне и редовне муштерије, нарочито викендом, када су и гужве.

 

Читајте још: Уместо бувљака кула од 100 метара?

 

Београдске.рс, Прва тв, Блиц

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x