ПЛАЦ У ПОЖЕШКОЈ НИЈЕ ВРАЋЕН РЕСТИТУЦИЈОМ

Агенција за реституцију демантовала је наводе да је паркић у Пожешкој улици који је предмет сукоба између станара тог краја и инвеститора, био предмет реституције.

– Обавештавамо вас да предметно земљиште у Пожешкој 158-160 (на кат парцелама 13044/1, 15,16,17,18 КО Чукарица) није било предмет враћања у поступку реституције пред Агенцијом.

 

Поводом насталог спора, провером у службеној евиденцији и кроз базу поднетих захтева, утврђено је да јесте поднет захтев за враћање и обештећење дела земљшта на тој адреси, али да је доказни поступак још увек у току, да одлука о враћању није донета, а посебно је утврђено да је у питању изграђено јавно градско грађевинско земљиште, односно да се на тим парцелама налазе објекти кћ. бр. 158-160, те да тиме не испуњава услове за враћање у натуралном облику.

 

Имајући у виду конфилкте до којих је дошло између грађана и наводног приватног власника, који за медије наводи да је то земљште стечено у поступку реституције, Агенција вас обавештава да су такви наводи неистинити – поручују из Агенције за реституцију.

 

Да подсетимо, када су радници пре две недеље оградили спорни паркић и кренули у сечу дрвећа, а станари околних зграда да протестују, из Општине Чукарица су у више наврата за поједине медије рекли да је све легално.

– Власници парцеле на углу Ваљевске и Николаја Гогоља су два физичка лица и правно лице “Нива билдинг”. Парцела је реституцијом враћена наведеним сувласницима који су је и укњижили као приватну својину – рекли су тада за “Блиц” из Општине Чукарица.

Агенција за реституцију сматра да је овим нанета штета њеном угледу.

“Изношењем неистинитих навода о начину рада Агенције, нарушава се њен углед у јавности и код грађана, у чијем интересу и по закону Агенција поступа, а са друге стране грађани доводе у заблуду”.

 

Читајте још: Станари Пожешке стражаре и ноћу да би сачували паркић

Блиц, Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x