СТАНАРИ ПОЖЕШКЕ НОЋАС СТРАЖАРИЛИ, ДВОЈЕ УХАПШЕНО ЈЕР БРАНЕ ПАРКИЋ

(Станари Пожешке улице ноћу држе стражу.  Фото: Удружење за заштиту уставности и законитости)

 

Две особе данас су приведене на скупу групе станара Пожешке улице, у Београду, која брани парк од изградњу зграде, саопштило је Удружење за заштиту уставности и законитости.

Станари већ неколико дана бране парк од инвеститора који долази са својим обезбеђењем, а по наводима тог удружења, јуче су приведени једна станарка и једно „лице које је долазило са обезбеђењем“.

Станари Пожешке улице ноћу држе стражу Фото: Удружење за заштиту уставности и законитости

Грађани кажу да ће „ненасилним методом учинити све да спрече изградњу зграде“ и губитак парка у којем је у четвртак, 11. јула, посечено 17 стабала.

Наводе да је земљиште „преко ноћи“ постало власништво приватног инвеститора и да је предвиђена изградња објекта који ће заклонити светло у становима, нарушити функционалност зграде и безбедност станара.

https://twitter.com/tamodaleko/status/1151967827835936777?s=20

Зграда која се налази између Пожешке, Ваљевске и Улице Николаја Гогоља, деценијама је била окружена зеленилом у којем су уживали њени станари, али и друге комшије са Бановог брда. Међутим, потпуно неочекивано једног јутра су се појавили радници са тестерама, оградили су парцелу и поставили натпис: “Забрањен приступ. Приватна својина”.

ОПШТИНА ЧУКАРИЦА: ИНВЕСТИТОР ЛЕГАЛАН

У општини Чукарица тврде да је све потпуно легално, те да је “спорна парцела у међувремену постала приватан посед и на њој инвеститор припрема терен за изградњу објекта.

 Власници парцеле на углу Ваљевске и Николаја Гогоља су два физичка лица и правно лице “Нива билдинг”. Парцела је реституцијом враћена наведеним сувласницима који су је и укњижили као приватну својину – рекли су за “Блиц” из општине Чукарица.

Предузеће “Нива билдинг” је инвеститор који планира градњу зграде на овој парцели.

https://twitter.com/SavoManojlovic/status/1151988384664997888?s=20

– С обзиром да је локацијским условима предвиђена градња на овој парцели, Одељење за грађевинске и комуналне послове и координацију и инвестиционо пројектовање општине Чукарица, у складу са законом, издало је грађевинску дозволу – потврдили су из општине.

Они тврде да ни сеча стабала није спорна.

Читајте још: Протестна шетња због сече дрвећа на Кошутњаку

Београдске.рс, Данас, Блиц

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x