ОДБОЈКАШКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ОДБОЈКАШКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ

Одбојкашки тренажни центар Фото: Канцеларија за управљање јавним улагањима

Одбојкашки центар Србије биће уз велику раскрсницу Тошиног бунара и прикључака на аутопуту кроз Београд.

Формирана је грађевинска парцела само за потребе Одбојкашког тренажног центра који ће према плану имати 21.000 квадрата на пет спратова.

Канцеларија за управљање јавним улагањима наручила је израду техничке документације за објекат који ће се градити, а који можете у даљем тексту да видите.

Планиран је колски приступ локацији после постојећег пешачког прелаза. Ширина колског улаза/излаза је 6.50  m, са радијусима улазних кривина од 11.0 m.

Према Идејном решењу пројектован је Одбојкашки тренажни центар који чине три основне, функционално повезане целине са пратећим елементима:

1. хала за тренинг (3 терена),

2. хала за одбојку на песку (два терена),

3. смештајни капацитети за спортисте,

4. везни део – пратећи садржаји спорта и припадајућег пословног простора

(медицински центар, теретана, канцеларије у функцији спорта),

5. две гараже са техничким просторијама,

6. приступни плато

7. слободне и зелене површине са интерним саобраћајним површинама.

На новоу Града Београда постоји 64 регистрована клуба, са 5.540 регистрованих играча/ица. На територији Србије 293 регистрована клуба са укупно 18.500 регистрованих спортиста, а 230 одбојкаша/ица наступа у иностраним клубовима. У одбојци на песку се такмичи укупно 250 регистрованих играча/ица.

ФАСАДА

За материјализацију објекта предвидети еколошко прихватљиве материјале, захтева се у документацији.

Фасаде објеката треба да буду обрађене у складу са савременим тенденцијама у архитектури и према намени самих објеката.

На нивоу 1.00 предвидети панеле идентичног растера облоге од панела налик натур бетону, са соклом од 10 cm која се постављена у континуитету. Спољна обрада се разликује по целинама самог Одбојкашког тренажног центра.

Смештајни капацитети треба да буду обложени алуминијумским панелима који су постављени као динамична фасада са испуштањем од 5 и 10 cm у односу на основну раван, пише у плану.

Сваки испуст у односу на основну раван, као и основна раван фасаде смештајних капацитета су од различитих тонова сиве нијансе. Упад од 1 m унутар објекта је материјализације у златним тоновима, као и материјализација између две ламеле смештајних капацитета.

Везни део објекта биће од наизменичних алуминијумских панела у плавој нијанси. Између пуних елемената на фасади везивног дела је празан простор који је заштићен трослојним стаклом.

Планирани корисници простора су:

  • Све репрезентативне селекције у одбојци и одбојци на песку,
  • Сви српски, а нарочито, београдски клубови свих узрасних категорија,
  • Одбојкашки савез Србије, Одбојкашки савез Београда, Удружење одбојкашких тренера Србије,
  • Удружење одбојкашких тренера Београда, Удружење одбојкашких судија Србије, Удружење одбојкашких судија Београда, Удружење одбојкашких клубова првих лига, Удружење одбојкашких клубова регионалних лига, корисници смештајних капацитета отвореног типа, корисници фитнес и физио центра отвореног типа, стручна лица везана зa одбојку, домаћи и међународни стручњаци који држе семинаре и конференције, други стручњаци непосредно везани за спорт (спортски лекари, физиотерапеути, физијатри).

Урбанистички пројекат је израдио Енергопројект Урбанизам и архитектура.

Да подсетимо, у непосредној близини је планирана градња и спортског комплекса од 100.000 квадрата, за потребе универтзитетских такмичења. О томе можете читати на следећем линку:

СПОРТСКИ КОМПЛЕКС НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ ОД СКОРО 100.000 М2

Портал јавних набавки

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x