НОВОБЕОГРАЂАНИ У СТРАХУ: НЕ ЖЕЛЕ КЕЈ КАКАВ ИМА БЕОГРАД НА ВОДИ (ВИДЕО)

(Фото: Не дам кеј)

 

Све је почело најавом могућности да се новобеоградски кеј уреди као Сава променада.

,,Ми ћемо кренути у реконструкцију кеја и он ће бити урађен онако како је урађен на Сава променади“, изјавио је Горан Весић, заменик градоначелника у септембру 2018. године.

Комшије у блоковима су због ове изјаве покренуле петицију, страхујући да ће велики појас зеленила уз Саву заменити бетон.

Тражимо да се задржи тренутан однос зелених и бетонских површина и да се обнове испуцале стазе као и дотрајало степениште без рампи за инвалиде и родитеље са децом у колицима.

Такође, захтевамо да се испоштује већ минимални законски размак између сплавова. Као корисници кеја имамо право на јавно добро, а то је поглед на реку, без да будемо натерани да плаћамо (пиће) да бисмо уживали у погледу на њу, наводе за Београдске.рс у неформалном удружењу ,,Не дам кеј“.

 

ПРОБЛЕМАТИЧНИ СПЛАВОВИ

 

Грађани захтевају и да власници сплавова чисте смеће око својих објеката онако како је то законом регулисано.

 

Потписивање петиције је трајало током пролећа Фото: Не дам кеј

Траже и да се контролише саобраћај доставних возила на кеју. Наводе да се не поштује већ одређено време доставе, док је проблем и брзина возила због безбедности на кеју, наводе у петицији. Бука је наведена као додатна ставка за решавање.

У петицији захтевамо да план реконструкције буде транспарентан. Желимо да  активно учествујемо у доношењу одлука везаних за наш крај. Тражимо рани јавни увид у просторијама месних заједница како би што више људи могло да учествује у процесу доношења одлука“.

 

Прикупљено је 5.823 потписа који су уручени градоначелнику, Скупштини града и Дирекцији за изградњу.

 

ПОДРШКА НЕ ДА(ВИ)МО БЕОГРАД?

На питање Београдских, у каквом су односу чланови  ,,Не дам кеј“ са  ,,Не да(ви)мо Београд“, пошто су и од њих добили подршку, у том неформалном удружењу кажу да су до сада добијали правну помоћ.

 

Неки из наше групе су до сада сарађивали са Не давимо Београд на акцијама попут писања жалбе на пројекат НИСове пумпе. Добили смо њихову подршку у виду дељења наших постова на друштвеним мрежама. Контактирали смо их око техничких ствари, односно знања из области уређења града са правног аспекта, кажу за Београдске.рс.

 

https://www.facebook.com/NeDamKej/videos/vb.387127381890984/490537151713147/?type=2&theater

 

Они наводе да до сада нису директно комуницирали са надлежнима у граду. Кажу да су разочарани посетом Горана Весића блоковима, јер су на састанак са њим, како тврде, били позвани углавном партијски људи.

 

Надају се да ће се ситуација после петиције променити. На потезу је Град.

Београдске.рс

 

Читајте још: Због протеста нови план за Парк војводе Вука

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Ivo
Ivo
4 године пре

Svaka im cast! Znaju gradjani da tamo… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x