ЈУГОИМПОРТ СДПР ГРАДИ СТАНОВЕ УМЕСТО КАСАРНЕ У ЗЕМУНУ

ЈУГОИМПОРТ СДПР ГРАДИ СТАНОВЕ УМЕСТО КАСАРНЕ У ЗЕМУНУ

Фото: ПМЦ инжењеринг/УП/Беоинфо

Југоимпорт-СДПР наручио је израду Урбанистичког пројекта преко предузећа ,,ПМЦ инжењеринг“ за локацију некадашње војне касарне.

Пројектом препарцелације формиране су две грађевинске парцеле ГП Б1 и ГП Б3 које су у обухвату границе урбанистичког пројекта.

У оквиру предметног простора налазила се «Домобранска касарна у Новоградској улици», између кућног броја 69 и 71.

Предмет израде овог Урбанистичког пројекта је стамбено-пословни објекат на ГП Б3 који се мења у делу који се односи на промену спратности подземних етажа, што условаљава и промену укупне БРГП објекта, пише у пројекту. 

Идејним решењем на парцели ГП Б3 је предвиђено 115 стамбених јединица и 2 локала. Укупна бруто површина 26.608 m2 са 192 паркинг места.

Претходно поменути потврђени урбанистички пројекат, исходовани Локацијски услови и Измена локацијских услова задржавају се у потпуности за стамбено-пословни објекат на грађевинској парцели Б1, стога исти није предмет израде овог Урбанистичког пројекта, наводи се у документацији.

ЦИЉ израде урбанистичког пројекта је увођење још једног нивоа подземне гараже на ГП Б3 како би се остварио већи број паркинг места.

Уместо првобитно пројектоване спратности објеката на ГП Б3 од По+П+3+Пс до По+Су+П+3+Пс, предметним пројектом се планира спратност од 2По+П+3+Пс до 2По+Су+П+3+Пс.

У складу са организациом саобраћаја кроз подземну гаражу уследила је измена везана за смер кретања возила на приступним рампама и начин паркирања (ходом уназад) што је утицало на промену укупног броја паркинг места (остварено 192ПМ, а потребно  је 120 паркинг места).

Позиција, нагиб и ширина рампи нису промењени у односу на првобитно Идејно решење из потврђеног Урбанистичког пројекта, већ само смер кретања возила. Приступне рампе које су биле двосмерне сада су једносмерне и служе једна за улаз, а друга за излаз из гараже. 

Изглед предвиђеног комплекса Фото: Беоинфо/ПМЦ инжењеринг

Зелене и слободне површине

На нивоу грађевинске парцеле остварено је 2366,05m2 зелених површина у директном контакту са тлом, односно 30.57% што је више од минимално потребних 30%.

Остале зелене површине у партеру су пројектоване изнад нивоа сутерена, односно нивоа -1 заједничке подземне гараже. Остварено је 8.40% односно 650.10m2 зеленила на крову гараже.

На катастарским парцелама се налазе изграђени објекти који су раније били у служби војне касарне. Предвиђа се уклањање свих затечених објеката.

На парцели која је предмет Урбанистичког пројекта ће се градити две зграде подељене у 12 сегмената, односно, ламела.

Ламела Б1 је спратности 2По+Су+П+3+Пс. У делу сутерена и приземља је пројектован један локал, док је на свим осталим етажама планирана стамбена намена. Улаз у локал је остварен са Интегрисане површине. Стамбени улаз остварен је из Приступне улице 2а и прилагођен је коришћењу лица са посебним потребама у простору. 

Ламеле Б2-Б8 су спратности 2По+Су+П+3+Пс. На свим надземним етажама планирана је стамбена намена. Стамбени улази остварени су из Приступне улице 2а и исти су прилагођени коришћењу лица са посебним потребама у простору. 

Ламела Б9 је спратности 2По+П+3+Пс. У делу приземља је пројектован један локал док је на свим осталим етажама планирана стамбена намена. Улаз у локал остварен је са интегрисане улице. Стамбеном улазу се приступа са централног платоа и исти је прилагођен коришћењу лица са посебним потребама у простору. 

Ламеле Б10-Б12 су спратности 2По+П+3+Пс. На свим надземним етажама планирана је стамбена намена. Стамбеним улазима приступа се са централног платоа и исти су прилагођени коришћењу лица са посебним потребама у простору. 

Сви стамбени улази на нивоу приземља пројектовани су са ветробраном. Из улазних холова се приступа степенишној вертикали и лифтовима.

Јавни увид пројекта ће трајати од 4. до 12. маја у Градској управи.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ЛЕДИНЕ ДОБИЈАЈУ НОВИ СТАМБЕНИ КОМПЛЕКС

ФАБРИКА ДУГА – НАСЕЉЕ СА ПОГЛЕДОМ НА ДУНАВ И ЛИНИЈСКИ ПАРК

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
miami
miami
1 година пре

Boljsevizam, titoizam i ostala zaostalost jos nisu… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x