Изненада продата зграда МУП – а у Кнеза Милоша

Када је пре нешто више од месец дана завршен Јавни увид за План детаљне регулације улице Кнеза Милоша у центру Београда, деловало је као да се само чека објава да радови на тржном центру и хотелу почињу. У прилог томе говоре и бројне најаве градских челника да је све спремно за изградњу Скај плазе –  тржног центра и куле високе до 120 метара, колико је дозвољено на тој локацији.

Београдске подсећају, да је пред сам крај прошле године, председник Скупштине Града Никола Никодијевић говорио о завршним припремама за овај пројекат.

„Сада завршавамо документацију и успели смо да договоримо са инвеститорима све што је било потребно да би један објекат таквог капацитета био изграђен на том месту“, објаснио је тада Никодијевић.

Нагласио је и да је у вези са хотелом Сај Плаза завршена саобраћајна студија и решено питање три саобраћајна улаза у будући комплекс, што је било спорно са становишта протока саобраћаја у Кнеза Милоша.

Блиц преноси да је Израелска групација “Елбит имаџининг”, у оквиру које су и “Плаза Центри”, продала непознатом купцу за 15,9 милиона евра земљиште у Улици кнеза Милоша на којем се налазе рушевине некадашње зграде МУП-а.

20110715120123_option-1-100825sz340
Овај пројекат отишао у прошлост Фото: Плаза центри

„Локација МУП-а има велики потенцијал да постане главна дестинација Београда, али као грађевина мешовите намене ван је нашег фокуса на центре забаве и куповине. Управљањем и набавком дозвола и планова успели смо да постигнемо већу цену од 13,5 милиона евра колико је била књиговодствена вредност објекта“, изјавио је Дон Керен, извршни директор “Плаза центара”.

Објекат је први пут држава Србија продала још 2007. за 29 милиона евра, али су Израелци на грађевинску дозволу чекали чак девет година.

У београдском насељу Вишњица исти инвеститор гради велики тржни центар, који за сада није био предмет продаје.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x