У трци за Славију две понуде – градитељи Београда на води са Италијанима и „Ратко Митровић“

На тендер за избор извођача радова на реконструкцији Трга Славија и Булевара ослобођења пристигле су две понуде. Једна од домаће фирме „МБА – Ратко Митровић нискоградња”, а друга заједничка од италијанске фирме „Italiana Costruzioni” и домаћих „Millenium Team” и АД „Нови Пазар пут”, рекао је Лука Петровић, директор Агенције за инвестиције и становање.

Ратко Митровић је дао понуду од 1, 2, а конзорцијум „Италиана конструциони, Милениум тим и Нови Пазар пут понуду од 1,41 милијарду динара.

КО СУ ПОНУЂАЧИ

Предузеће Ратко Митровић познато је по бројним радовима у области нискоградње, а последњи велики градски пројекат је реконструкција Булевара војводе Степе.

Милениум тим је предузеће које поседује најсавременију механизацију, а његово име је постало посебно звучно након што је ангажовано на извођењу свих важних радова у пројекту „Београд на води“. Такође машине овог предузећа реализују и друге актуелне градске пројекте, попут велике реконструкције гараже на Обилићевом венцу.

Италијани конструкциони је предузеће које у Србији последњих година изводи значајне пројекте. Реконструисало је Фиатове објекте у Крагујевцу и изградило нову двоколосечну пругу Гиље – Ћуприја – Параћин на Коридору 10.

Према речима Луке Петровића, овај пројекат унапређења београдског јавног превоза и саобраћајне инфраструктуре финансира се из средстава кредита Европске банке за обнову и развој, и то на основу Финансијског уговора са ЕБРД-ом.

„Уређење Трга Славија и Булевара ослобођења биће од великог значаја за побољшање саобраћајне инфраструктуре, па на овој деоници више неће долазити до загушења. Славија ће постати један од најлепших београдских тргова, а поред нове саобраћајне инфраструктуре овај део града добиће и нове зелене површине. Док буде трајала реконструкција саобраћај ће се обављати у правцу Краља Милана – Макензијева и Немањина – Булевар ослобођења, што ће омогућити да се саобраћај одвија што је лакше могуће“, рекао је Петровић и нагласио да ова набавка има карактер међународног тендера на који се примењују правила Европске банке за обнову и развој.

Комисија ће у наредном периоду, на основу приложеног материјала, донети одлуку о победнику тендера. Рок за извођење радова реконструкције Трга Славија и Булевара ослобођења је 155 дана.

За свако кашњење у радовима предвиђени су пенали, као и бонуси за завршетак пре рока.

На Славији се, иначе, ових дана приводи крају демонтажа паркиралишта ЈКП Паркинг сервис, јер ће на његовом месту бити спојене Макензијева и Улица Kраља Милана.

Поред овог тендера, расписан је и други за израду фонтане и уређењење платоа Трга Славија.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x