ЈАКОВО НА АУТОПУТ ПОВЕЗУЈУ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

ЈАКОВО ПОВЕЗУЈУ НА АУТОПУТ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Поглед на сурчинску петљу ,,Југ“ и Јаково у даљини Фото: Београдске

Изградња приступних саобраћајница које из Јакова воде на ауто-пут „Милош Велики“ почеће ускоро, можда почетком идуће године, кажу у Министарству грађевинарства.

Тиме ће око 50.000 становника Доњег Срема добити директан излаз на ову битну саобраћајницу, а теретни камиони напокон ће у широком луку заобилазити центар најмлађе престоничке општине, пишу Новости.

Иако је изградња саобраћајнице требало да почне истовремено када и магистрала Нови Београд – Сурчин, то се није десило. Пројекат за саобраћајно повезивање ће ускоро бити завршен, а грађевински радови требало би да почну почетком 2023. године.

– Очекујем да ће ускоро бити готов пројекат за грађевинску дозволу – потврдио је за „Новости“ председник Oпштине Сурчин Стеван Шуша. – Овај документ потом пролази техничку процедуру, да би се након тога могла издати грађевинска дозвола. Уколико све буде по плану, почетак следеће године могао би бити и почетак радова. Ако на градилишту буде довољан број радника, они би могли бити завршени за свега месец дана. Део шљунка је одавно дотеран, тако да је на радницима само да приону на посао.

ЧИТАЈТЕ КАСНИЈЕ И:

РАСПИСАНА ЈАВНА НАБАВКА ЗА УКЛАЊАЊЕ ПЕРОНА И КОЛОСЕКА СТАНИЦЕ ТОПЧИДЕР

НА АУТОКОМАНДИ ЈАВНИ ПАРКИНГ И НОВЕ УЛИЦЕ

– Укупна дужина путног правца, односно сва четири крака, јесте 1.200 метара – истиче Шуша. – За њену изградњу потребно је искористити око 67 ари површине, која се налази у постојећој зони ауто-пута.

Парцеле припадају општини и ПКБ, али већи део поседују приватна лица. Да бисмо обавили експропријацију очекујемо одобрење Пореске управе. Процене надлежних су да ће читав посао коштати око три милиона евра, каже Шуша.

ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ

Због непостојања овог битног крака, на излазу из Војвођанске улице, односно укључењу на сурчински пут свакодневно се стварају огромне гужве, па је за пролаз првих семафора на овом путном правцу потребно бити стрпљив више од пола сата. Разлог је што ка овој саобраћајници, осим житеља сурчинских насеља, гравитирају и мештани Купинова, Деча и Карловчића, који припадају општини Пећинци.

НАЈНОВИЈИ ВИДЕО

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Ivan
Ivan
1 година пре

Svaka cast sto ste prvi objavili ovu… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x