ОД 285 ГСП ВОЗИЛА 62 СА НЕИСПРАВНОМ, 28 УОПШТЕ НЕМА КЛИМУ

БЕОГРАД КУПУЈЕ 80 НОВИХ ТРОЈЕЛБУСА

Инспектори друмског саобраћаја Секретаријата за инспекцијске послове појачано ће вршити надзор над функционалношћу и исправношћу клима-уређаја у возилима јавног градског превоза, саопштавају из тог Секретеријата.

 

Како је наведено, појачане контроле раде се због најављених високих температура. Ипак, по последњим подацима, чак трећина возила у градском превозу или нема или има неисправан клима уређај.

Из Секретаријата су најавили да ће се контроле спроводити на терминусима сваког радног дана у две смене. Тиме инспектори треба да обезбеде поштовање наредбе коју је издао Град, да клима уређаји морају да се укључују у свим возили ма која их имају. Крајем јула надлежне институције су саопштиле да је на улицама у том тренутку било 434 аутобуса са исправном климом, као и да расхладне уређаје имају сви „шпански” трамваји. Исправан клима уређај имала је и већина тролејбуса који су тада саобраћали, њих 28 од укупно 83.

Међутим, већи је проблем то што од 285 контролисаних возила градског превоза, прошле недеље, у 62 клима уређаји су били неисправни, док их 28 аутобуса, трамваја и тролејбуса уопште нема. За неисправну или неукључену климу превозницима се издају казне од 150.000 динара, док се одговорном лицу превознику тај прекршај наплаћује 20.000 динара. Ипак, тешко да ће новчане казне утицати на то да се овај биланс поправи у корист путника.

 

 

Данас

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x