ФАБРИКА ГУМА У ИНЂИЈИ: ЈАПАНЦИ ПОЧИЊУ ГРАДЊУ 15. ДЕЦЕМБРА

фабрика гума у инђији

Фабрика гума у инђији биће прва таква на тлу Европе јапанске компаније Тојо тајерс (Фото: Урбанистички пројекат)

Камен темељац за изградњу фабрике гума јапанске компаније Тоyо tires планирано је да буде постављен у Инђији 15. децембра, потврдио је председник Општине Инђија Владимир Гак.

– Ово је најзначајнија инвестиција до сада у Србији с обзиром на висину улагања од 367 милиона евра у првој фази, величину објекта и чињеницу да Тојо тајерс припада Мицубиши корпорацији – изјавио је Гак у разговору за Тањуг.

Додао је како ће главни извођач радова на изградњи хале која ће захватати око 20 хектара бити јапанска компанија Такенака, али да ће бити места и за наше грађевинце као подизвођаче.

– Желимо да наши привредници учествују у изградњи једног овако великог објекта од чега ће моћи да живе наредних година – рекао је Гак.

Рок изградње је 17 месеци, након чега се очекује да фабрика годишње производи пет милиона гума премијум класе за тржиште Европе и Русије.

Производни комплекс за потпуно аутоматизовану производњу пнеуматика за аутомобиле и камионе налазиће се на парцели од готово 64 хектара, а предвиђена је производња 5 милиона пнеуматика годишње.

Тојо тајерс би у новом погону требало да запосли 537 радника.

Подсетимо, недавно је Комисија за контролу државне помоћи одобрила 41 милиона евра државне помоћи за Тојо тајерс у Инђији.

За инвестицију у Инђији Тојо тајерс Србија претходно је добила и субвенцију од 3 милиона евра кроз додељивање 637.455 м2 државног земљишта без накнаде.

 

РТВ.РС

Читајте још: АРИА И ТЕРА – НОВЕ КУЛЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ ДОБИЛЕ ИЗВОЂАЧА

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x