БЕОГРАД НА ВОДИ КУПИО ПЛАЦ КОД МОСТА НА АДИ И ХИПОДРОМА

БЕОГРАД НА ВОДИ КУПИО ПЛАЦ КОД МОСТА НА АДИ

Плац од око 5,5 хектара поред Моста на Ади где су се донедавно налазила НИС-ова постројења, на данашњем јавном надметању продат је по почетној цени од око 27 милиона евра.

Велика нам је част што смо добили прилику да наставимо да градимо и да оплемењујемо живот Београђана, али и свих посетилаца српске престонице – каже за „Новости“ Мохамед Алабар, председник компаније Игл Хилс, која је већински партнер у компанији „Београд на води“.

Једини понуђач било је предузеће ,,Београд на води“ које је купило парцелу.

Овај потез наишао је на критике појединих опозиционих организација, попут Удружења ,,Не давимо Београд“ и Странке слободе и правде.

Како је било наведено у огласу Дирекције за грађевинско земљите и изградњу Београда, на локацији нису дозвољене комерцијалне делатности, као што су: шопинг центри, хипермаркети, шопинг молови, станице за снабдевање горивом, дистрибутивни центри, велетржнице, складишта, пијаце, комерцијалне гараже, а дозвољене компатибилне намене су садржаји из области културе и спортски објекти и комплекси.

Истакнуто је и да се објекти од посебног интереса за јавну службу за заштиту споменика културе који се налазе на локацији (кула осматрачница – центар за видео надзор, кућа за становање, и димњак некадашње топлане) морају задржати у постојећем габариту и волумену, без могућности промене изгледа, доградње и надградње.

Дозвољена је, међутим, рестаурација, санација и ревитализација ових објеката.

Обавеза инвеститора биће да изведе све радове на припремању и опремању грађевинског земљишта у оквиру локације која му буде отуђена и да са надлежним комуналним предузећима и другим правним лицима уговори и плати трошкове за електродистрибутивну и телекомуникациону мрежу и објекте, кабловске дистрибутивне системе, као и за мрежу и објекте топлификације и гасификације, стоји у огласу Дирекције.

Такође, обавеза инвеститора је и да предузме све неопходне радње ради прибављања грађевинске и употребне дозволе.

Обавеза Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда је уређивање јавног грађевинског земљишта у складу са важећим планским документом и програмом уређивања и доделе грађевинског земљишта.

Н1, БЕОЛАНД, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ДАНАС, НОВОСТИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x