ЗВЕЗДАРЦИ САЧУВАЛИ ПОЉАНЧЕ

ПОЉАНЧЕ PARK

Пољанче, паркић на углу Ђока Војводића и Прешевске, неће бити претворен у паркинг!

На седници Комисије за планове Београда усвојен је предлог становника Звездаре да зелена површина буде сачувана у садашњем облику.

Парк на углу улица Ђока Војводића и Прешевске на Звездари неће бити избетониран и претворен у паркинг!

На јавној седници Комисије за планове Града Београда,  Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове прихватио је предлог станара окупљених око иницијативе „Сачувајмо зелену Звездару“. Њоме је обустављено планирање изградње простора за 78 аутомобила на овој зеленој оази.

Више од 1.800 Звездараца потписало је петицију за одбацивање нацрта Плана детаљне регулације подручја уз улице Димитрија Туцовића и Чингријине, у делу од Батутове до ОШ „Марија Бурсаћ“ и израду новог, а надлежном секретаријату поднето је 37 примедаба.

Највише приговора суграђани су имали на саобраћајно решење плана, према коме је предвиђено да се улице Чингријина и Димитрија Туцовића прошире са две на четири коловозне траке, како би се уливала возила из Улице господара Вучића преко Булевара краља Александра.

Ипак, градски урбанисти су рекли да је ова измена неопходна.

 

– Поменуте саобраћајнице су део примарне уличне мреже – образложио је архитекта Предраг Крстић из Секретаријата за урбанизам. – На раскрсницама Батутове и Димитрија Туцовића, као и Булевара и Вјекослава Ковача, у јутарњим часовима ствара се гужва, па је неопходно проширење саобраћајне мреже како би могла да прими сва возила. Такође, нова градња, која је планирана у овом делу, захтева нову уличну мрежу.

Звездарци и представници Града су до касних поподневних часова у згради Градске управе дискутовали о предлозима, углавном онима који се тичу будуће саобраћајне мреже и задржавања постојећих зелених површина. Одлучено је да постојећа окретница тролејбуса и аутобуса у Чингријиној улици остане, а биће направљена нова у Улици Милана Ракића.

НОВА СТАБЛА

Како су најавили из Секретаријата за урбанизам, планирано је да Пољанче добије и 62 нова стабла. Такође, зелена оаза биће и на месту будуће почетне станице возила јавног градског превоза, у Улици Милана Ракића.

Новости

Читајте још: Ново осветљење стиже на Бранков мост

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x