ЗА КУПОВИНУ ХОТЕЛА СЛАВИЈА САМО ЈЕДНА ПОНУДА

ХОТЕЛ СЛАВИЈА

Хотел Славија, Фото: Београдске.рс

Иако је више потенцијалних купаца било заинтересовано за куповину предузећа Славија хотели, једино је компанија Матијевић – чији је оснивач познати бизнисмен Петар Матијевић, доставила и понуду за куповину фирме у чију имовину улазе хотели Славија и Славија гарни на истоименом тргу у самом центру Београда.

Висина понуде за сада није објављена, али је познато да је у јавном позиву за учествовање у приватизацији Славија хотела прописано да је почетна цена за учешће у јавном надметању 24,9 милиона евра.

Јавно надметање јуче није одржано пошто је једино Матијевић, чији су заступници присуствовали отварању документације, доставио понуду, пренео је портал Бизнис.рс

У наставку процедуре комисија Министарства привреде оцениће да ли прихвата или не понуду за приватизацију једног од најпознатијих београдских хотела, који је прошле године обележио 60. рођендан.

Ово је други покушај Петра Матијевића да постане власник вредне имовине хотелског предузећа које до сада ниједном од почетка процеса приватизације пре 20 година није било понуђено ни на тендеру нити на јавној аукцији.

Петар Матијевић покушао је да купи хотел „Славија Лукс“ (данас „Славија Гарни“) 2018. године у поступку који је покренуо јавни извршитељ, али је продаја поништена пошто је Привредни суд у Београду утврдио да претходно мора да се правоснажно одлучи постоји ли дуг „Славије“ према фирми Фил Шар.

Очекивало се да ће у трку ући више заинтерсованих, јер је документацију откупило осам фирми. Форбс Србија незванично сазнаје да су међу њима били Делта аграр, Макс бет, фирма из Уједињених Арапских Емирата, али и једна из Швајцарске.

И сам Зоран Матијевић, сувласник Мат рилестејта, помало је изненађен што су се једини одазвали позиву.

„Нисмо то очекивали, помало смо изненађени. И сами се питамо да ли то значи да смо најпаметнији или други знају нешто што ми не знамо“, помало у шали каже Зоран Матијевић за Форбс Србија. „Чули смо и очекивали да ће интересовање бити веће. Ово сада ствара недоумицу да ли долази до презасићења тржишта некретнина“.

Заступници Матијевића били су једини који су присуствовали отварању понуда, утврдио је Бизнис.рс.

Иако у јавном позиву за продају нису објављени детаљи о некретнинама које поседује предузеће Славија хотели, увидом у катастар непокретности може се видети да је на парцели величине 1.433 квадрата са адресом у Улици Светог Саве 1-9 уписано да је власник земљишта Република Србија, док право коришћења припада управо „Славија хотелима“.

Бизнис.рс, forbes.n1info.rs

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ИЗНАД ХИПОДРОМА У ПЛАНУ НОВИ СТАНОВИ

НОВОГРАДЊА ПОРЕД КУЋЕ НИКОЛЕ НЕСТОРОВИЋА У КНЕЗА МИЛОША 42

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x