,,ВРАБАЦ“ КОНАЧНО СПРЕМАН ДА ,,ПОЛЕТИ“

Мало електрично возило за превоз грађана у пешачкој зони Београда коначно је стигло, похвалио се Горан Весић, заменик градоначелника.

Траса овог сервиса биће:

Гаража Обилићев венац-Руски цар-Чика Љубина-Кнез Михајлова-Вука Караџића-Краља Петра-Саборна црква-Косанчићев венац-Поп Лукина-Топличин венац-Танјуг-Обилићев венац.

Градско саобраћајно предузеће обучило је возаче за управљање овим електричним аутобусима, а сервис ће саобраћати од 08-22 сата сваки дан.

Врабац сервис превозиће туристе и грађане у проширеној пешачкој зони Фото: Горан Весић

“Врабац сервис” почиње са саобраћајем 1. септембра, а тотеми (обележја) за стајалишта, иако су набављени, неће бити постављени првих месец дана док се не утврде коначне потребе корисника.

Секретаријат за саобраћај планира да до 1. септембра припреме све што је потребно за покретање овог сервиса као што су грађевинске интервенције на траси, сигнализација и постављање потапајућих стубића са камерама за препознавање таблица које управо набављамо.

Врабац сервис: Горан Весић

Тако ће становници нашег града који живе у пешачкој зони као и туристи имати јединствену прилику да користе бесплатан превоз какав има свега неколико градова у Европи, наводи Весић.

 

ФБ/ГоранВесић

 

Читајте још: Београдски врабац није полетео у року

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x