БЕОГРАДСКИ ВРАБАЦ НИЈЕ „ПОЛЕТЕО“ У РОКУ. НОВИ ТЕРМИН ЗА 10 ДАНА

Врабац сервис који би требало да превози станаре пешачких зона у центру Београда још увек није заживео.

Најављен је пре две, а последњи пут у мају ове године, сервис који ће чинити четири мала електрична возила према најновијој најави из Новости стиже за десетак дана.

Београдске подсећају да је последњи пут увођење врабац сервиса било заказано за крај јуна.

Од јуна ће почети коришћење превозног система “врабац” у пешачким зонама у центру града. Стижу четири електрична возила која ће бити у систему ГСП. Важно је да напоменем да ће ова услуга бити бесплатна, како за све суграђане, тако и за туристе. Уједно, систем потапајућих стубића додатно ће помоћи у лакшем функционисању система “врабац”.

Ово су речи Андреје Младеновића, помоћника градоначелника изјављене у мају. Зашто врабац касни није познато.

Специјализованим електричним возилима старији суграђани ће, како је најављено,  бесплатно моћи да се превезу од улице до кућног прага. Возила ће кружити зоном током читавог дана, а до станара ће долазити и по позиву. Служба, направљена по угледу на сервис у Љубљани, имаће списак житеља који ће имати приоритет у коришћењу ове услуге.

Коначна траса ових возила биће позната у септембру јер је за тада најављен завршетак радова у пешачкој зони.

Врабац сервис по угледу на Љубљански Кавалир, електрично возило у пешачкој зони. Фото: Тамара Деу

Житељи Варош капије недавно су добили летке са информацијама о томе како ће убудуће изгледати крај у којем живе, али додатних објашњења о раду „врабац“ сервиса није било.

Они то најављују још од 2017. године, али никако да дочекамо да почне званично да ради – додају житељи из центра престонице.

Идеја градских челника била је да се старијим житељима Варош капије на овај начин олакша кретање, као и повратак из набавке.

У току је преуређење Парка војводе Вука на Топличином венцу, а радови на ширењу пешачке зоне у овом делу града требало би да буду готови до 1. септембра. Уједно, то је рок и за завршетак дела радова у Карађорђевој, односно на самој саобраћајници.

Новости

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x