ОПШТИНА ЧУКАРИЦА: ИНВЕСТИТОР ИПАК МОЖЕ ДА ГРАДИ У ПОЖЕШКОЈ

Прво су из Општине Чукарица рекли да је парцела, коју су у Пожешкој улици оградили инвеститори и због које траје протест грађана тог краја, реституцијом враћена сувласницима (два физичка лица и правно лице “Нива билдинг”) који су је укњижили као приватну својину.

Међутим, Агенција за реституцију је то недавно демантовала.

– Наведено земљиште у Пожешкој 158-160 није било предмет у поступку реституције пред Агенцијом, али је поднет захтев за враћање и обештећење дела земљшта на тој адреси. Доказни поступак још увек је у току – истакли су из Агенције за реституцију.

Они су додали да је утврђено да земљиште не испуњава услове за враћање у натуралном облику, зато што је утврђено да изграђено јавно градско грађевинско земљиште, односно да се на тим парцелама налазе објекти кћ. бр. 158-160.

Сада општина Чукарица тврди „да се коментар Агенције за реституцију односи на земљиште у Пожешкој улици 158-160, али на катастарским парцелама ( 13044/1,13044/15, 13044/16,13044/17, 13044/18 КО Чукарица), на којима се налазе изграђене стамбене зграде, док је инвеститорима  дозвољена изградња стамбено-пословног објекта на катастарској парцели 13045/21 КО Чукарица“.

– Одељење за грађевинске и комуналне послове и координацију инвестиционих пројектовања Управе ГО Чукарица је на основу Закона о планирању и изградњи и све валидне документације, издало грађевинску дозволу за парцелу 13045/21 КО Чукарица. Предметна парцела, за коју је издата грађевинска дозвола је приватна својина инвеститора – истакли су из Општине Чукарица.

Како наводе поменута катастарска парцела је приватна својина инвеститора, а та чињеница се доказује изводом из листа непокретности број 11231 КО Чукарица, прибављеним службеним путем у поступку обједињене процедуре.

 

Блиц, Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x