ВИШЕ ОД 1100 ПРИЈАВА ШТЕТЕ НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ

До сада је више од 1100 грађана пријавило општини Палилула штету насталу током поплава изазваних обилним кишама на левој обали.

Центар за социјални рад отворио је четири пункта где грађани могу да пријаве штету.

– Град Београд врши све потребне припреме да се грађанима који су претрпели штету, а који долазе из социјално угрожених категорија, помоћ што пре обезбеди. Уколико постоје законски услови везани за социјални статус, грађани који су поднели захтеве добиће одштету како би лакше превазишли тешку ситуацију у којој се налазе – рекао је Горан Весић, заменик градоначелника.

Он је додао да се овај посао ради заједно са Општином Палилула, која има своју пописну комисију. 

– Град је обезбедио и одређени број правних стручњака, што је урадила и Општина Обреновац, која, нажалост, има искуства са поплавама. Наше службе су на терену како би се санирала штета. Мислим да је ово пример солидарности и да заједничким радом можемо да се изборимо са последицама – поручио је Весић.

Секретарка за социјалу заштиту Наташа Станисављевић истакла је да су радници Градског центра за социјални рад на терену од првог дана, како би помогли грађанима који су се нашли на удару последица временске непогоде која је пре неколико дана погодила Београд.

Поред Борче и Котежа, отворени су и пунктови у Овчи и Падинској скели који раде од 9 до 17 часова. 

Председник општине Палилула Александар Јовичић прецизирао је да је до овог тренутка у Општину Палилула пристигло више од 1.100 пријава грађана који су претрпели штету у поплави.

– Не ради се само о кућама,већ и двориштима и помоћним објектима. Приоритет би наравно требало да имају грађани којима су поплављене куће. На основу тога, када се пронађе законски оквир, у складу са могућностима обезбедиће се неки вид помоћи. Од укупног броја пријава, око 60 одсто чине домаћинства којима је поплављена кућа.

Мислим да ћемо до краја сутрашњег дана успети да у целости „пређемо” терен по пријавама, а након урађене анализе обратићемо се надлежним органима како би помоћ стигла до људи који су претрпели штету – рекао је Јовичић.

 

ВОДА ИСПРАВНА, АЛИ СЕ НЕ ЈОШ НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕ ЗА ПИЋЕ

 

Градски завод за јавно здравље препоручио је, из превентивних разлога, да грађани Борче и Котежа не користе воду из градског водовода. Вода је исправна, али је због велике количине хемикалија која се користи како би се очистио терен у Борчи и Котежу, односно могућности да нешто од тих хемикалија на било који начин допре у водовод, Градски завод за јавно здравље из превентивних разлога препоручио је да се вода не користи.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x