ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ЗБОГ НОВОГ МОСТА НА САВИ

ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ЗБОГ НОВОГ МОСТА НА САВИ

Рушење објеката са десне стране Старог савског моста, тачније између Земунског пута и Сајмишта, увелико је у току.

Багери руше старе куће, нелегалне објекте и уџерице зарад градње приступних саобраћајница новом будућем мосту на Сави.

Када ће градња моста тачно почети, није познато, али је извесно да ће се улице радити већ почетком следеће године.

На раскрсници Земунског пута, којим сада саобраћају трамваји када сиђу са Старог савског моста, и Улице Владимира Поповића у плану је изградња кружног тока.

Одавде ће се градити крак који ће водити ка Ушћу, односно Булевару Михајла Пупина. Други крак направиће се до Булевара Зорана Ђинђића, који ће бити практично продужен скоро до савске обале.

Новом улицом биће спојени и Булевар Владимира Поповића са Милентија Поповића, односно Булевар Зорана Ђинђића биће продужен за 435 метара. Овакво саобраћајно решење биће директна веза централних делова Новог Београда са новим савским мостом.

У плану је и реконструкција двоколосечне трамвајске пруге у дужини од 500 метара. Укупан рок за изградњу је, подсећамо, 305 календарских дана, рачунајући од дана увођења извођача у посао.

Како Новости сазнају у Дирекцији за градско грађевиско земљиште, у претходном периоду су решавани имовинскоправни односи. Обављен је упис јавне својине града, па је могло да се крене са рушењем.

За везу од Владимира Поповића до Булевара Николе Тесле решавање имовинско-правних односа још је у току, па се ту објекти тренутно не уклањају.

Међу првима, порушена је здравствена станица, испостава новобеоградског Дома здравља где су грађани могли да обаве преглед опште праксе.

Кружни ток ће се градити и на страни Савског венца, пре уласка на нови мост. Трамвајске линије пресецаће кружни ток по средини. Са обе стране новог савског моста предвиђено је раздвајање површина друмског и шинског саобраћаја, са позиционирањем шинског саобраћаја по средини, чиме раздвајају различите смерове коловозних трака.

ЛОКАЦИЈА ПУНА БОМБИ ИЗ РАТОВА

При градњи улица обавезна је и санација терена, пошто ова локација није безбедна због заосталих неексплодираних средстава.

У тендерској документацији пише да је “системски загађена различитим врстама убојитих средстава од бомбардовања током Првог, а нарочито Другог светског рата”. Зато ће бити потребно да се обави пиротехнички надзор и магнетометријско снимање, како би се утврдило има ли овде неексплодираних направа.

ЛЕНДМАРК РЕЗИДЕНС – ИЗГОРЕЛИ ДЕПО НА БУЛЕВАРУ У ПРИПРЕМАМА ЗА ГРАДЊУ

Новости, Београдске

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

One Thought to “ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ЗБОГ НОВОГ МОСТА НА САВИ”

  1. Oni ruše i raskopevaju Beograd kako im padne na pamet. Ovo više nije grad u koji smo svi bili zaljubljeni! Ovo je neki drugi, nepoznati, zakrčeni grad bez duše! Strašno šta nam rade!

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.