ПРОДАЈА БИП-А: УЛАЖУ И НЕМЦИ, ГРАДИЋЕ БИЗНИС ПАРК

ПРОДАЈА БИП-А

Продаја БИП-а означила трансформацију земљишта, за које је урађен нови План детаљне регулације, према којем оно постаје грађевинско земљиште.

Привредна комора Србиaје поздравила је данас споразум о заједничкој куповини БИП-а који су потписали немачки „ДЛ Холдинг“ из Хамбурга и „Ауто Чачак“.

„Привредна комора Србије поздравља потписивање споразума о заједничкој куповини Београдске индустрије пива (БИП) из стечаја и долазак још једног страног инвеститора у нашу земљу“, наводи се у саопштењу ПКС.

Споразум о заједничкој куповини БИП-а за 2,09 милијарди динара потписали су данас представници компаније „Ауто Чачак“ као део конзорцијума са немачком компанијом „ДЛ Холдинг“ из Хамбурга.

У компанији “ДЛ Холдинг” истичу да су изузетно задовољни што улажу у тржиште Србије.

ЧИТАЈТЕ ОВДЕ ШТА ПРЕДВИЂА ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ

„Радујемо се нашој првој инвестицији у Србији заједно са локалним партнером ‘Ауто Чачак’. Наш партнер ће даље развијати локације БИП-а у Крњачи и Чачку, док ће ‘ДЛ Холдинг’ својим искуством и инвестицијама допринети да локација на Мостарској петљи у центру Београда постане најсавременији бизнис парк у Европи“, истичу у овој компанији.

Шта све преузима нови власник БИП-а?

У ДЛ Холдингу наводе да је Србија за њих врло привлачно тржиште због јако добрих економских резлтата који су постигнути претходних година и у време пандемије.

По речима представника „ДЛ Холдинга“ Србија је данас једна од најбрже растућих економија у Европи.

„Паралелно са овим процесом, учинићемо све на поновној афирмацији брендова компаније Београдска индустрија пива“, наводе у „ДЛ Холдингу“.

Компанија „ДЛ Холинг“ са седиштем у Хамбругу основана је 1994. године и инвестира у различитим областима широм Европе.

b92

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x