УПЛАЋЕН НОВАЦ ЗА ХОТЕЛ ЈУГОСЛАВИЈА

ДВЕ КУЛЕ ДО 155 МЕТАРА УМЕСТО ХОТЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА

Планирани комплекс уместо ,,Југославије“. Фото: Београд.рс

Стечајни судија Привредног суда у Београду констатовао је да је компанија МВ Инвестмент уплатила купопродајну цену за имовину стечајног дужника Денјуб риверсајд (Danube Riverside) од 3,176 милијарди динара – и донео решење о обустављању стечаја бившег власника хотела Југославија, пише Бизнис.рс

Привредном суду достављен је доказ о уплати прихваћене цене за куповину хотела Југославија, на месту кога компанија Миленијум Тим планира изградњу новог хотела и две пословно-стамбене куле.

МВ Инвестмент је био у обавези и да трансакцију у вези са имовином Денјуб Риверсајд пријави Комисији за заштиту конкуренције. Комисија је размотрила ефекте и одобрила концентрацију.

Према налогу суда, по правоснажности решења биће формирана стечајна маса Денјуб Риверсајд, док ће МВ Инвестмент и формално постати власник 100 одсто капитала Денјуб Риверсајда, а сва потраживања према стечајном дужнику биће „пребачена“ на матични број и порески идентификациони број стечајне масе Данубе Риверсиде, за чијег заступника је именован досадашњи стечајни управник Иван Чакаревић.

„Стечајна маса Данубе Риверсиде, која ће бити формирана по правоснажности овог Решења, остаје активно и пасивно легитимисана у свим судским, управним и другим поступцима у којима стечајни дужник Денјуб Риверсајд д.о.о. у стечају Београд има легитимацију до доношења решења, осим парничног поступка који се води по тужби АД Луке Београд против Денјуб Риверсајд јер је иста предмет процене вредности стечајног дужника као правног лица“, стоји у одлуци у коју је Бизнис.рс имао увид

ИНВЕСТИЦИЈА ОД 400 МИЛИОНА ЕВРА

Подсетимо да је МВ Инвестмент, фирма у власништву Миленијум Тим-а, 22. марта ове године као једини учесник лицитације прихватила је продајну цену од 3,176 милијарди динара за имовину Денјуб Риверсајдаа у стечају – односно за чувени хотел Југославија.

„Почетним улагањем од више од 42 милиона евра заокружили смо преузимање комплетне локације бившег хотела Југославија. Процес смо започели пре две године, куповином 100 одсто удела у компанији МВ Инвестмент, која је власник простора у коме се до данашњег дана налази Гранд казино Београд. Иницирали смо измену плана детаљне регулације, како бисмо могли да реализујемо изградњу модерног стамбено-пословног комплекса са хотелом високе категорије на локацији која, после 25 година, то апсолутно заслужује“, навели су из компаније Миленијум Тим након завршетка лицитације и најавили да ће у наредне четири године на тој локацији инвестирати више од 400 милиона евра.

Бизнис.рс

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: СПРЕМА СЕ НОВОГРАДЊА УЗ БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ

КУЛА ОД 100 МЕТАРА ПОРЕД СТАНИЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x